.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
اما و اگر های احداث نیروگاه زباله سوز در ساری
سیده سعیده فلاح

شمال نیوز: معضل زباله و عدم وجود کارخانه کمپوست زباله شهری "نیروگاه زباله سوز" در مرکز استان معضلی چندین ساله است که دامن مرکز استان را گرفته است و مسئولین شهرستان و استان را در پی رفع این معضل درگیر کرده است تا جایی که اقدام به احداث نیروگاه زباله سوز در منطقه رودپی جنوبی این شهرستان نمودند.

اقدامی که شاید بابی باشد برگشایش این معضل چندین ساله اما با اما و اگرهایی همراه است که نوید مشکلات دیگری را می دهد.

به گزارش خبرنگار شمال نیوز در ساری، کلنگ ساخت کارخانه زباله سوز در حاشیه شهرک صنعتی شماره یک ساری به دست محمدزاده (معاون محیط زیست وقت) در سال 1390 زده شد و هم اکنون نیز شهرداری ساری شروع به احداث کارخانه زباله سوز در این مکان کرده، در حالی که این اقدام با مخالفت اهالی رودپی شمالی و جنوبی و... مواجه شده است.



ساخت کارخانه کمپوست زباله شهری در مناطق مزروعی در حاشیه شهرک صنعتی شماره یک شهید خمینی ساری، به دلایلی که در زیر آمده است غیرمنطقی به نظر می رسد:

-    تمامی مسیرهای منتهی به این شهرک از مزارع برنج و باغات آب بندان های پرورش ماهیان گرم آبی و روستاهای به هم تنیده می گذرند.
-    تعداد کثیری از دانشگاه های دولتی و غیردولتی و علوم پزشکی مرکز استان در این منطقه  ومسیر قرار دارند.
-    این شهرک با  چهار آب بندان صنعتی و سنتی پرورش ماهیان گرم آبی و زیست گاه میلیون ها پرنده مهاجر و مزارع محاصره شده و سطح ایستایی آب در همه فصول سال قریب به یک متر است.
-    احداث قریب به 10 کارخانه تولیدی پودر کیلکا، کارخانه ایزوگام، عایق کاری و قیرپاشی لوله گاز در کنار سایر کارخانه های مفید طی چند سال گذشته با ایجاد بوهای متعفن و غیر قابل تحمل ساکنین منطقه را ناراضی و خسته نموده است.
-    عدم نیروهای اثیرگذار از بخش های رودپی جنوبی و شمالی شهرستان ساری در تصمیم گیی های دستگاه های دولتی موجب گشته علی رغم وجود مواهب الهی تولید انواع مواد غذایی نظیر برنج – مرکبات – سیفی جات- ماهیان گرم آبی و دام و طیور کمترین توجه به ایجاد زیرساخت ها و توسعه منطقه ای و روستایی نشده است و مردم منطقه مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند.


جدایی میاندرود از ساری گزینه اول را رد کرد


سید رمضان شجاعی کیاسری نماینده مردم شریف ساری در مجلس شورای اسلامی در خصوص این پروژه، با اشاره به اینکه منطقه گوهرباران گزینه اول برای اجرای این پروژه بود گفت: با وجود اینکه تنها یک روستای تازآباد در آن منطقه وجود داشت اما پس از جدایی میاندرود از ساری، با مخالفت مسئولین میاندرود روبه رو شد.

وی با بیان اینکه از ابتدا مخالف این طرح بودم افزود: متولی اجرای این پروژه سازمان حفاظت از محیط زیست است و روز کلنگ زنی پروژه، به نشانه اعتراض شرکت نکردم ولی مسئولین با اعتقاد براینکه این پروژه ملی است و بصورت پایلوت است باید اتفاق بیفتد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با توجه به اینکه این زمین مقاومت لازم برای احداث کارخانه را ندارد، امروز برای مقاوم کردن آن، شمع کاری در حال انجام است که اگر کار کارشناسی صورت می گرفت نیاز به صرف هزینه های گزاف نبود.

شجاعی تصریح کرد: معتقدم برای جلوگیری از اجرای پروژه، حرف نهایی را باید محیط زیست بزند و رسماً آن را ابلاغ کند.


می گفتند دامادی چوب لای چرخ می گذارد


محمد دامادی نیز در این خصوص اظهار داشت: احداث کارخانه کمپوست زباله شهری کار درستی است اما هر پروژه ای نیازمند آمایش سرزمینی است.

وی افزود: اگر آمایش سرزمینی برای هر پروژه  پیشنهادی انجام شود دیگر آرین سینایی هم در هیچ منطقه ای اتفاق نمی افتد و صنعت مخل حیات و اشتغال مردم نمی شود.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمان وقت، مخالفت خود را با این پروژه اعلام کردم افزود: آن زمان می گفتند دامادی چوب لای چرخ می گذارد.

وی دلیل مخالفت خود را عدم ترانزیت درست در منطقه اعلام کرد و افزود: وجود دانشگاه ای فراوان، همچنین منطقه گردشگری بخصوص در فصل تابستان و همچنین منطقه کشاورزی از جمله دلایل غیرمنطقی بوده این پروژه در این مکان است.

دامادی با بیان اینکه این پروژه و همچنین وضعیت موجود در تلمادره ناراضایتی مردم را بهمراه دارد، اذعان داشت: این نشاندهنده آن است که دولت نتوانسته کاری عملیاتی که مردم راضی باشند را انجام دهد.

وی ادامه داد: متاسفانه این مسئله در کشور در حال اپیدمی شدن است که ابتدا طرح انجام می شود سپس تحول صورت می گیرد و این برای کشوری که کارشناسان بسیاری دارد اتفاق خوبی نیست.

دامادی با بیان اینکه محیط زیست ظاهرا مخالف پروژه است اما اینکه چرابه حرف کارشناسان توجهی نمی شود تصریح کرد: در دولت گذشته به نظر کارشناسان اهمیتی داده نمی شد الان هم اگر این اتفاق بیفتد تفاوتی بین این دولت و دولت قبل نمی بینیم.

اداره کل محیط زیست استان مجوزی برای ساخت پروژه نداد

دکتریدالهی کارشناس محیط زیست نیزدرجمع اهالی منطقه گفت: درحال حاضر مطالعه علمی دراین مکان صورت نگرفته است، اگر زباله ها در زیر دمای 700درجه بسوزند گازهای سرطان زایی را تولید می کنند و این موضوع باید بیشترمورد بررسی قرارگیرد.

وی با بیان اینکه مسوولان نیز از اعتباری که مربوط به بیت المال است هزینه کرده اند و باید به آنها هم حق داد افزود: محیط زیست به عنوان ناظر وظیفه دارد که مسایل آلودگی را مورد ارزیابی قراردهد.

یدالهی تصریح کرد: شاید اوایل بگویند کارخانه زباله سوز مشکل ندارد ولی اگر هم اکنون مطالعات وبررسی لازم صورت نگیرد شاید یک الی 5سال دیگر اتفاقاتی بیفتد.

این کارشناس محیط زیست خطاب به اهالی منطقه گفت: درسال 90 که این منطقه کلنگ زنی شد، انتظاراین بود که جلوی آن رامی گرفتید!

وی افزود: اداره کل محیط زیست استان مجوزی برای ساخت پروژه نداد و با اشکالاتی به تهران فرستاد.
 

مدیرکل سابق محیط زیست (محمودی راد) طرح را تأیید کرد

رشیدی، معاون فنی شهرداری ساری در پاسخ به این سوال که اداره کل محیط زیست پروژه کارخانه زباله سوز را تأیید نکرده است، چرا در حال انجام پروژه مورد نظر در شهرک صنعتی شماره یک هستید، گفت: از زمان مدیرکل سابق (محمودی راد) در تاریخ 91/11/18 نامه ای به ما دادند که در آن منطقه شهرک صنعتی شماره یک «شهید مصطفی خمینی(ره)» را بهترین نقطه برای احداث این کارخانه دانستند و تنها قسمتی از کارهای اداری باقی مانده که در حال انجام آنها هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که نماینده سازمان محیط زیست «حمید جلالوند» مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی در سال 92 طی نامه ای، مخالفت خود را با مکان مورد نظر «شهرک صنعتی شماره یک ساری» ابراز داشت و درخواست تعیین محل دیگری را کرد، چرا درحال انجام پروژه در مکان مخالفت شده هستید، گفت: چون مدیرکل سابق این طرح را تأیید کرده است و ما مجوز گرفتیم، کلنگ طرح هم توسط معاون محیط زیست زده شد، با تغییراتی که در سازمان محیط زیست صورت گرفت، اطلاعات لازم از طرح نداشتند که ما در اختیار آنها قرار دادیم.


معاون فنی شهرداری ساری با بیان اینکه خود شهرک نشینان نیز با انجام این پروژه مخالف بودند، افزود: تعدادی از افراد زیر بار نمی رفتند تا اینکه چند نفر از آنها برای بازدید از کارخانه یا نیروگاه زباله سوز به چین فرستاده شدند.
رشیدی اضافه کرد: پس از بازدید از چین اعلام کردند که موافق انجام پروژه هستند، اخیراً نیز عده ای مخالف این طرح هستند که ما در جلسه ای با فرماندار، شهردار و اعضای شورای منطقه به آنها گفتیم که اگر آلودگی صورت گیرد، بر اساس قرار داد، "شهرداری" جلوی آن را می گیرد.

وی تصریح کرد: پس از انجام پروژه، اداره کل محیط زیست از پروژه بازدید می کند و درصورت آلودگی، کارخانه را می بندد.

معاون فنی شهردار ادامه داد: منطقه پشت کوه نیز داریم و اگر این محل مناسب نبود، در آن نقطه کارخانه می سازیم.

رشیدی بیان داشت: حاضریم تعدادی از نمایندگان شورای منطقه را برای بازدید به چین بفرستیم تا از نزدیک با فرآیند کار آشنا شوند.

وی در پاسخ به این سوال که جاده مورد نظر نیز یک بانده و برای عبور کامیون مناسب نیست، گفت: پس مردم چطور می روند.

پس از شنیدن این اظهارات به سراغ دکتر مهردادی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران رفتیم و نظر وی را جویا شدیم.

در مازندران، مجبوریم بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنیم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با بیان اینکه این پروژه در زمان مدیریت وقت استارت زده شده گفت: مطمئنا گزینه های مختلف مورد بررسی قرار گرفت و سپس این منطقه انتخاب شد.

دکتر مهردادی  در پاسخ به این سوال خبرنگار شمال نیوز که جلالوندی مدیر کل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی این مکان را برای این پروژه مناسب ندانسته است گفت: نظر آقای جلالوندی براین بود که معیارهایی که برای یک مکان مطلوب برای احداث این کارخانه باید وجود داشته باشد را این مکان ندارد ، و ما مجبور شدیم این منطقه را انتخاب کنیم.

مهردادی با بیان اینکه اگر این اتفاق در زمان مدیریت بنده اتفاق می افتاد حساسیت بیشتری به خرج می دادم افزود: در مازندران بدلیل وجود مواهب طبیعی زیاد مجبوریم بین بد و بدتر، انتخاب کنیم اما هدف آن است که مشکل زباله ساری شود.

با همه این اوصاف، و علی رغم تمام دلایل محکم دال بر غیرمنطقی بودن احداث این کارخانه در مکان مذکور، متاسفانه با صدور مجوز بدون مطالعه، نمایندگان مردم، اهالی منطقه و کارشناس محیط زیست که به عنوان نماینده مدیرکل محیط زیست در جلسه با اهالی منطقه شرکت کرد و درخواست بررسی بیشتر و کارشناسی تری را دارند تا بیش ازین با دستان خود موجبات آلودگی های زیست محیطی را فراهم نکنیم. /250


عکس و گزارش: سیده سعیده فلاح


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();
برچسب ها : زباله , شمال نیوز
نظرات خوانندگان :

ناشناس 16 تير 1393

آقایان ! این چه سبک مدیریتی است که هیچ کس پاسخگو نیست؟

بدون برنامه ریزی و درنظرگرفتن مسائل زیست محیطی و....طرح تصویب .اجرا می شود .هیچ دستگاهی ناظر بر آنها نیست ؟ این موارد(بی برنامگی ) داره فرهنگ می شه . یعنی باور مشترک همه افراد شده ما کجامی رویم ...
جمالی 16 تير 1393
سلام وتشکر
انشاا.. با درایت مردم ،مطبوعات ومسئولین مانع از احداث کارخانه کمپوست زباله شهری "نیروگاه زباله سوز" در شهرک صنعتی شماره یک ساری بشویم تا مخل محیط زیست، کشاورزی ،صنعت و زندگی اهالی شریف آنجا نشود
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 19 تير 1393
متاسفانه در ایران عزیز ما هر مسئولی بعد خرابکاری از مسئولیت بجای دیگر میرود مدیر جدید می گوید ما نکردیم قبلی کرده آقای محترم اگر تشخیص دادی خدایش ایراد داره پول بیت المال را آتیش نزننید
نا شناس 15 تير 1393
پس بیایین حیاط خونه بابای من بسازین... عجب گزارش مسخره ای بود... فقط میگه نسازین پس چه کنن؟ همه جای مازندران این وضعیت رو داره... شهرک صنعتی کلی مشکل داره... همینو فقط دیدین...
یک شهروند 15 تير 1393
تو ایران همه تو گیر دادن و نصیحت کردن استاد هستن حالا یه کار مثبت داره انجام میشه همه شدن دلسوز، این دلسوزیشون تا جایی پیش میره که یک پروژه ای رو میخوان متوقف کنن ، خب اگه مشکل داره وقتو تلف نکنین دیگه راه کار بدین ،چرا نمیخواین راه کار بدین

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.014 seconds.