.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
راهکار دم دستی؛ تعطیلی پشت تعطیلی برای مدیریت اوضاع/ وقتی صدای اعتراض رئیس جمهور هم بلند می‌شود
تعطیلی در برابر بحران به روش مدیریتی عجیبی در کشور تبدیل شده که نه تنها معضلی را حل نمی‌کند بلکه سبب تعویق آن و یا حتی تشدید آن می‌شود.
راهکار دم دستی؛ تعطیلی پشت تعطیلی برای مدیریت اوضاع/ وقتی صدای اعتراض رئیس جمهور هم بلند می‌شود

شمال نیوز: دولت چهاردهم برای مقابله با معضل کمبود برق و آب دم دستی‌ترین اقدام ممکن یعنی تعطیلی ادارات و سازمان‌های مربوط به خود را در استان‌های مختلف کشور کلید می‌زند.

 

تعطیلی عاجل ترین اقدامی است که دولت برای برون رفت از مشکلات انجام می دهد اما نکته اساسی این است که تعطیل کردن کشور تبعات خاص خود را دارد و در پس آن پیامی منفی نهفته است که بی‌عملی در چنین ساختاری از اقدام و عمل سودمندتر تصور می‌شود که این به معنای احساس عدم کارایی است.

 

چنین تصمیماتی سبب می‌شود که در سطح اداری و خدمات بوروکراتیک دولتی خدشه وارد شده و لطماتی نیز به بخش خصوصی وارد شود. این در شرایطی است که بخش خصوصی با توجه به اینکه باید اقدامات خود را به طور مستمر انجام دهد تعطیل نیست و تنها دولتی ها وقت و بی وقت تعطیل می شوند. با این شرایط یک بار کشور تعطیل شده و بال دیگر مجبور است برای کشیدن بار کشور سخت تر کار کند.

 

تعطیلی پیشنهاد دولتمردان برای مقابله با بحران

 

اخیراً با تعطیلی روز چهارشنبه دو هفته گذشته این گمانه زنی وجود داشت که چهارشنبه ها نیز به جمع تعطیلی ها افزوده شود. یکی از مقامات دولتی در این راستا از نتیجه بخش بودن تعطیلی چهارشنبه سخن گفته بود هر چند در هیئت دولت این تصمیم دیگری انجام شد اما هنوز هم تعطیلی ها در استان های مختلف انجام می پذیرد.

 

«محمد صادق معتمدیان» در یک برنامه تلویزیونی گفت: «تعطیلی چهارشنبه هفته گذشته تأثیر مثبتی در کاهش مصرف برق و آب داشته و ادامه یا تکرار آن نیازمند بررسی و جمع‌بندی کارشناسان وزارت نیرو خواهد بود.اگر کارشناسان به این نتیجه برسند، که نیاز به تعطیلی در تهران وجود دارد، احتمال تداوم تعطیلی‌ها هست، اما مردم روی تعطیلی‌ها حساب نکنند.»

 

«رضا صالحی امیری» وزیر گردشگری نیز گفت: «پیشنهاد می‌کنیم دستگاه‌ها یک درصد از هزینۀ جاری خود را به‌عنوان بودجۀ رفاهی کارکنان در نظر بگیرند و به‌عنوان بُن سفر به آن‌ها تخصیص دهند. به کارکنان نیز یک هفته فرصت سفر داده می‌شود. کارکنان دولت، بازنشسته‌ها، نیروهای مسلح، کارکنان شرکت‌های دولتی و تامین‌اجتماعی مدنظر ما هستند.»

 

اما «فاطمه مهاجرانی» روز چهارشنبه ۸ مردادماه ۱۴۰۴ با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: «پیشنهادهایی مانند تعطیلی چهارشنبه‌ها، شنبه‌ها یا تغییر در تعطیلات هفتگی در دولت بررسی شد، اما هیچ‌یک به تصویب نرسید.»

 

به گفته سخنگوی دولت، این تصمیم با توجه به ملاحظات اقتصادی و اجرایی اتخاذ شده است.

 

این موضوع نشان می دهد که دولت به خوبی خود از مشکلاتی که تعطیلی ها در کشور به وجود می آورد آگاه است.

 

اعتراض رئیس‌جمهور به تعطیل کردن کشور

 

در همین جلسه، «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور با تاکید بر اینکه موافق چنین پیامدهایی نیستم، اظهار داشت: «باید تلاش کنیم با فرهنگ‌سازی، برگزاری جلسات هم‌فکری و اطلاع‌رسانی موثر، همراهی و همکاری همه بخش‌ها و از جمله مردم را جلب و مصرف را مدیریت نماییم تا از بحران عبور کنیم؛ تعطیلی پاک کردن صورت مسئله است و چاره مشکل کم‌آبی نیست.»

 

پزشکیان افزود: «باید علاوه بر رسانه‌ها و به خصوص صدا و سیما، همه دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی و نیز تشکل‌ها و بخش‌های غیردولتی و مردمی را به میدان بیاوریم. جلسات را به شکل موضوعی و منطقه‌ای و با حضور مسئولان محلی، معتمدین و تشکل‌های منطقه‌ای برگزار کنید و مسئولیت‌های هر بخشی در راستای مدیریت مصرف به شکل دقیق تعریف و تعیین شود. باید همه مصرف‌کنندگان آب کاملا در جریان جزئیات تنش آبی قرار گیرند تا به شکل ملموس دریابند که اگر مصرف بر همین مبنا ادامه یابد، با بحران جدی مواجه خواهیم شد.»

 

همین سخنان رییس‌جمهور نشان می دهد که متاسفانه مسئله برخورد با برخی مشکلات با یک معضل مدیریتی همراه است که روش حل مسئله را بی‌عملی می داند! موضوعی که بسیار پدیده عجیب و مخربی است. در واقع در دنیا اگر گفته شود در کشوری روش مدیریت برای حل مشکلات تعطیلی و عدم انجام کاری است با تعجب به آن خواهند نگریست.

 

این مسئله نشان می‌دهد که مشکل حاد مدیریتی در کشور ایجاد شده و حالا به یک روش عجیب بدل شده است. این مسئله با آلودگی هوا و بارش برف سنگین و بعدها کرونا شروع شده اما در خصوص مسائلی چون کمبود برق و آب و ... نیز تسری یافته است.

 

به ویژه اینکه با تعطیل اعلام کردن اداره جان دولتی این پیام صادر می شود که بحران بسیار وخیم‌تر شده و دولت کاری از دستش بر نمی آید که دست به تعطیلی زده است.

 

اختیار استانداران برای به تعطیلی کشاندن استان

 

مشکل جدیدی که در استان‌ها با این روش مدیریتی ایجاد شده است، اقدام به تعطیلی استانی برای مقابله با کمبود برق و آب است.

 

با ارائه اختیارات به استانداران تعطیلی‌های استانی بیشتر شده است. این در شرایطی است که با تعطیلی ادارات مصرف برق و آب نه تنها کاهشی نشده بلکه افزایش یافته است.

 

این در شرایطی است که با اینکه تهران و برخی استان های دیگر تعطیل نشده اند و رئیس جمهور اعلام می کند که تعطیلی راه حل نیست اما استان ها به خودی خود تصمیم به تعطیلی اداره ها می گیرند. تعطیلی اگر هم در برخی از موارد راهکار جانبی برای اجتناب از خطر باشد باید با با حساسیت بسیار بالایی درباره آن تصمیم گیری شود نه اینکه با هر احتمالی مدیران کشوری و محلی اقدام به تعطیلی سازمان های زیر نظر خود کنند.


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.011 seconds.