آخرین عناوین
پربیننده ترین عناوین
|
صدور حکم بازداشت رهبران طالبان؛ واکنشهای مثبت و منفی به اقدام دیوان عالی
دیوان کیفری بینالمللی با صدور حکم بازداشت برای دو تن از رهبران ارشد طالبان، موجی از واکنشهای متفاوت را برانگیخت.
![]() دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد که شعبه دوم دادگاه مقدماتی این نهاد، حکم بازداشت بهت الله آخوند زاده رئیس طالبان و رئیس قوه قضائیه این گروه را به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت صادر کرده است. این اولین بار است که رهبران طالبان بهصورت رسمی توسط یک نهاد بینالمللی تحت پیگرد قرار میگیرند.
این حکم در حالی منتشر شده که جامعه جهانی درباره چگونگی تعامل با طالبان دچار اختلافنظر است.
گامی مهم ولی ناکافی برای عدالت در افغانستان
جبهه آزادی افغانستان با استقبال از صدور حکم بازداشت رهبران طالبان توسط دیوان کیفری بینالمللی (ICC)، این اقدام را گامی مهم اما ناکافی برای تحقق عدالت در افغانستان خواند.
جبهه آزادی در بیانیهای اعلام کرد: «اگرچه این حکم گامی مهم در راستای پاسخگویی طالبان است، اما باید تمام رهبران این گروه که در جنایات علیه بشریت و نقض حقوق بشر نقش داشتهاند، تحت پیگرد قرار گیرند.» این جریان همچنین از «رویکردهای متناقض» جامعه جهانی در قبال طالبان انتقاد کرد و رسمیتدادن روسیه به این گروه را محکوم نمود.
واکنش تند طالبان به حکم دیوان کیفری
سخنگوی طالبان در واکنشی تند، دیوان کیفری بینالمللی را «ابزاری صهیونیستی» خواند و گفت: «ما این نهاد را به رسمیت نمیشناسیم. این حکم هیچ تأثیری بر مواضع ما ندارد.» وی همچنین با اشاره به جنگ غزه، اقدام ICC را «دوگانهنگری» دانست.
حمایت از حکم دیوان کیفری؛ گامی حیاتی در برابر جنایات در افغانستان
سازمان عفو بینالملل با استقبال از صدور حکم بازداشت توسط دیوان کیفری بینالمللی (ICC) علیه هبتالله آخندزاده، رئیس طالبان، و عبدالحکیم حقانی، رئیس دادگاه طالبان، این اقدام را گامی حیاتی برای پاسخگویی در برابر جنایات جنسیتی در افغانستان خواند.
در بیانیه این سازمان آمده است که این حکم، دو مقام ارشد طالبان را به ارتکاب «جنایت علیه بشریت از نوع آزار و اذیت جنسیتی» متهم میکند. عفو بینالملل تأکید کرد که از زمان تسلط طالبان در اوت ۲۰۲۱، زنان و دختران افغان بهصورت سیستماتیک از حقوق اساسی خود محروم شدهاند.
اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بینالملل، گفت: «این تصمیم گامی مهم برای احقاق حقوق زنان و دختران افغان است که از آموزش، آزادی حرکت و دیگر حقوق بنیادین محروم شدهاند.» این سازمان همچنین خواستار به رسمیت شناختن «آپارتاید جنسیتی» به عنوان جرمی بینالمللی و حمایت جهانی از زنان افغان شد.
این اقدام گامی در برابر موج به رسمیت شناسی طالبان است
در همین حال، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان، با استقبال از این حکم، آن را پیامی روشن به کشورهایی دانست که به دنبال عادیسازی روابط با طالبان هستند. او در توئیتر نوشت: «این گام بزرگی به سوی عدالت است و نشان میدهد مصونیت از مجازات پایدار نخواهد بود.»
لیوال: دادگاه عالی ابزاری در خدمت استعمار و صهیونیسم است
شهاب لیوال، تحلیلگر سیاسی، در واکنش به تصمیم دادگاه بینالمللی برای صدور حکم بازداشت علیه رهبران طالبان، این اقدام را به شدت محکوم کرد. وی اظهار داشت که طالبان نه این دادگاه را به رسمیت میشناسد و نه آن را دارای اعتبار قانونی میداند.
لیوال این دادگاه را ابزاری در خدمت نظام استعماری و صهیونیستی توصیف کرد که به گفته او، تنها برای سرکوب افرادی که در برابر نظم فاسد جهانی ایستادگی میکنند، استفاده میشود.
این تحلیلگر سیاسی با طرح این پرسش که چرا دادگاه بینالمللی تاکنون اقدامی علیه بنیامین نتانیاهو، که مسئول کشتار هزاران فلسطینی بیگناه است، انجام نداده، مدعی شد که این نهاد به جای عدالت، بخشی از پروژه صهیونیستی برای تهدید و سرکوب ملتهای آزاده است. وی افزود: «مسلمانان و انسانهای آزاده جهان بهخوبی میدانند که این دادگاه برای جلوگیری از ایجاد نظامهای مستقل مبتنی بر دین و فرهنگ ملتها عمل میکند.» ایمیل مستقیم : info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
working();
|
working();
|
« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما » هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد