.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
چه کسانی به‌دنبال نظام دوپارلمانی‌اند؟
روایت یوسفیان ملا از ایده تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی
شمال نیوز : نماینده آمل در پاسخ به اینکه چه کسانی بعد از شما پیگیر جمع‌آوری امضاها هستند، تأکید کرد: نمی‌دانم از آقایان بپرسید. عدم‌استقبال عقلا و نخبگان جامعه، مجلس و چهره‌های سیاسی از ایده تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی و مهیا نبودن شرایط .....
روایت یوسفیان ملا از ایده تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی

شمال نیوز: بعد از اعتراض‌هایی که از دی‌ماه گذشته به راه افتاد، چند صباحی است که سیاستمداران انگشت اشاره‌شان را به سمت بحث اعتماد مردم به مسئولان نشانه گرفته‌اند و برای گذر از این شرایط ایده‌پردازی می‌کنند.

فرقی نمی‌کند که اصولگرا باشند یا اصلاح‌طلب همگی متفق‌القول ریشه کاستی‌های موجود را به اشتباهات مدیریتی 4دهه اخیر گره می‌زنند. همین امر یعنی تفاهم صاحب‌نظران چپ و راست بر علت بودن ضعف‌های مدیریتی در بروز مسائل پیش روی کشور؛ از مشکلات محیط‌زیستی، اعتراضات کامیون‌داران، ماجرای کولبران و عدم‌ رفع معضل بیکاری گرفته تا بحث امید در جامعه و میزان اعتماد عمومی به مسئولان، اگر برای نخستین‌بار نباشد جزو معدود مواردی است که سبب تفاهم 2 جریان شاخص سیاسی کشور شده است.

گفت‌وگوی ملی یا وفاق ملی نسخه آغازین دلسوزان 2جریان برای جبران این کاستی بود اما حالا که به زعم‌شان فشارهای اقتصادی داد مردم را درآورده است، نسخه بازیابی سرمایه اجتماعی نظام نیازمند تحولی جدی و عیان‌تر است؛ نسخه‌ای که شاید نگاهشان در طرح آن نیز دومین مفاهمه غیررسمی و حتی هماهنگ‌نشده‌شان باشد؛ هرچند که تز آنها برای جبران این مسئله کاملا روبه‌روی هم قرار دارد.

رفتن به سمت نظام دوپارلمانی – یعنی تشکیل مجلس عوام و مجلس سنا و حذف جایگاه ریاست‌جمهوری و سپردن امور اجرایی کشور به نخست‌وزیر منتخب مجلس سنا- ایده روی میز اصولگرایان میانه‌رو برای گذر از شرایط فعلی است. در مقابل آن اما برگزاری انتخابات رقابتی و حداکثری که همه جریان‌های سیاسی کشور در آن فرصت تنفس داشته باشند و کاهش نقش نظارتی استصوابی شورای نگهبان نسخه اصلاح‌طلبان برای گذر از مشکلات عیان شده است.

در شرح ایده اصولگرایان چهره‌هایی چون محمدرضا باهنر و غلامرضا مصباحی‌مقدم کلید ماجرا را زده‌اند و در شرح ایده اصلاحات چهره‌هایی چون محمدرضا خاتمی و مصطفی تاج‌زاده و جمعی از نمایندگان عضو فراکسیون امید میدان‌دار شده‌اند. تاج‌زاده بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اصولگرایان، طرفداران احمدی‌نژاد و کسانی که هیچ‌یک از این جریان‌ها را قبول ندارند و نیز شهروندانی که بخش‌هایی از آنها را قبول دارند، در فضای سیاسی کشور ما وجود و حضور دارند و به‌دنبال فرصت برای مشارکت در مدیریت کشورند. به این معنا ما یک جامعه متکثری هستیم و راهی جز این نداریم که حقوق همدیگر را به‌رسمیت بشناسیم و بگذاریم کسانی که برنامه بهتری دارند و تعداد بیشتری از مردم از آنها استقبال می‌کنند، زمام اداره کشور را به‌عهده بگیرند.

   چه کسانی به‌دنبال نظام دوپارلمانی‌اند؟

این نخستین‌باری نیست که ایده تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی مطرح می‌شود. نخستین بار سال 90 و در پی فرمایشات مقام معظم رهبری در سفر‌شان به کرمانشاه این بحث در سطح رسانه‌ها میان صاحب‌نظران سیاسی مطرح شد، ایشان فرمودند: «ما یک روزی در قانون اساسی نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور داشتیم، با یک شکل خاصی. بعد تجربه به ما نشان داد که این درست نیست.

امام دستور دادند گروهی از خبرگان ملت، از دانشگاهیان، از روحانیون، از مجلس شورای اسلامی، از برجستگان و نخبگان بنشینند و آنچنان که نیاز است، آن را تغییر بدهند. همین کار را هم کردند. یا در زمینه قضا همین جور.»

بعد از آن اما در پاییز سال‌96بود که برخی از نمایندگان وابسته به جناح راست در مجلس چون عزت‌الله یوسفیان‌ملا، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی دست به‌کار شده و ذیل نامه‌ای مشغول جمع‌آوری امضا برای تغییر نظام ریاستی به پارلمانی شدند.  اما طرح پیشنهادی مجلس برای تغییر نظام ریاست‌جمهوری به پارلمانی به صحن مجلس نرسید و خیلی زود و بعد از جنجال رسانه‌ای که به‌راه انداخت، متوقف شد. اواسط مهرماه گذشته بود که عزت‌الله یوسفیان‌ملا از طراحان اصلی نامه‌ای که خواهان به جریان افتادن طرح مذکور بود در مصاحبه کوتاهی با همشهری درباره سرانجام این نامه و تعداد امضاهای آن گفت: «من دیگر مسئول جمع‌آوری امضا‌ها نیستم و کار را آقایان دیگری پیگیری می‌کنند.» او در پاسخ به اینکه چه شد که از پیگیری طرح منصرف شدید، گفت: «هیچ توضیحی نمی توانم بدهم فقط برخی آقایان کار را از دستم گرفتند.»

نماینده آمل در پاسخ به اینکه چه کسانی بعد از شما پیگیر جمع‌آوری امضاها هستند، تأکید کرد: نمی‌دانم از آقایان بپرسید. عدم‌استقبال عقلا و نخبگان جامعه، مجلس و چهره‌های سیاسی از ایده تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی و مهیا نبودن شرایط سیاسی - اجتماعی کشور برای چنین تغییری 2فاکتور اصلی بود که سبب ناکامی و توقف این ایده شد.


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

صادق 24 مهر 1397
نظام حکومتی ایران اسلامی . با. نام مقدس و پر افتخار. جمهوری اسلامی شناخته شده است .
در صورت تغییر. نظام سیاسی از جمهوری به تعبیری ریاستی به پارلمانی که بعضی از اشخاص انرا زمزمه میکنند ... دیگر جمهوریت نظام ازبین میرود. زیرا رئیس دولت یا همان نخست وزیر توسط نمایندگان مجلس انتخاب میشود . و ریاست جمهوری حذف میشود !! زیرا ریاست جمهوری در صورتی مصداق پیدا میکند که رئیس جمهورش با آرای مستقیم مردم انتخاب شود.در حالیکه در نظام پارلمانی اینچنین نیست ... همه به یاد داریم که برای ایجاد و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی چه شهدای عزیزی جان پاکشان را تقدیم کردند و امام راحل هم فرمودند . جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر .نه یک کلمه کمتر .
پر واضح است که عدم مشارکت مستقیم مردم برای انتخاب بلا واسطه رئیس دولت نه تنها اهانت به شعور سیاسی آنهاست بلکه ایجاد خدشه به اصول دموکراسی و معیارهای انقلابی است .
بنابراین برای تقویت قوه مجریه لازم نیست معیارهای تاکتیکی عوض شود بلکه باید به تغییر و بهبود تکنیکها فکر کرد . و در موازات آن دستگاههای نظارتی تقویت و قوه مقننه نیز ضمن وَضع قوانین مورد نیاز... بهتر و بیشتر به وظایف قانونی خود که انصافا دارای اختیارات زیادی هم هستند که در قانون اساسی به ان اشاره شده است . عمل نماید .
سوال : 1
انتخاب رئیس قوه مجریه یا همان رئیس جمهور با رای مستقیم مردم است . و نظارت بر عملکرد رئیس جمهور طی مدت چهاز ساله با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به نیابت از مردم است . . به راستی چرا مجلسیان میخواهند حق انتخاب مستقیم را از مردم بگیرند .؟!!
و مجلسیان چه کسی را میخواهند بر راس کرسی دولت بنشانند که با روش انتخاباتی از سوی مردم آن فرد نمیتواند رئیس دولت شود.؟
. سوال ۲
در صورت تحقق نظام پارلمانی و حذف ریاست جمهوری چه نام جدیدی را باید برای جمهوری اسلامی ایران انتخاب کرد ؟!
حسین 25 مهر 1397
کسانی که بدیهی ترین اصل قانونی یعنی اصل تفکیک قوا را رعایت نمی کنند در امور قوه مجریه دخالت می کنند صلاحیت اظهار نظر در چنین موضوع مهمی را ندارند و با چنین اظهاراتی به شعور افکار عمومی توهین نکنند.
ناشناس 25 مهر 1397
دخترتان با چه مکانیزمی در وزارت نفت استخدام شدند؟؟؟
محمدي 24 مهر 1397
سلام
وجود 2 پارلمان علاوه بر تحميل هزينه سنگين بر دوش بيت المال و مردم قطعا با توجه به نفوذ افراد متاسفانه رانت طلب در هر دو جريان اصلاح طلب و اصول گرا نتيجه بخش نخواهد بود
ريشه مشكلات كشور در وجود يا عدم وجود پارلمان دوم نيست بلكه وجود افراد فاسد و جاسوس و بيگانه است.بهتر است بجاي هدر دادن وقت مجلس با اينگونه كارها به دنبال اصلاح وضع موجود باشيم .
سعید 24 مهر 1397
مجلسیان چه کسی را میخواهند رئیس هیات دولت کنند ومیدانند که فرد مورد نظرشان نمیتواند با آرای مستقیم مردم این سمت را احراز نماید
عقل 26 مهر 1397
با سلام . باید از آقای یوسفیان ملا پرسید همین یک مجلس چه گلی به سر ملت زده است که دو مجلس خواهد زد . بهترین راه برای حل مشکلات کشور کنار رفتن آقایانی همچون ایشان است که طی چهل که از عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی می گذرد بر مسئولیتهای مختلف چنبره زده اند و به فکر رها کردن آن نیستند . شما دیگر باید بروید به شرعیات آخر عمر خود بپردازید و جا را به جوانهای متعهد و خلاق بدهید . لطفا دیگر به فکر این نوع ایده ها نباشید . ما را به خیر شما امید نیست لطفا شر مرسانید .

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.048 seconds.