.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
اجرای طرح استادشاگردی با حذف قانون کار
«طرح استاد و شاگردی تمامی دستاوردهایی را که طی سال‌ها فعالیت صنفی کارگران برای نسل امروز نیروی کار به ارث رسیده است را نادیده گرفته و با شاگرد تلقی کردن کارگر وی را از حقوق قانونی و انسانی محروم کرده‌ است.»

شمال نیوز: دبیر اجرایی خانه کارگر استان گلستان گفت: طرح استاد- شاگردی با هدف حذف حقوق بنیادین کار در ایران طراحی و اجرا شده است.

«هادی رضا‌زاده» با اعلام این مطلب، به ایلنا گفت: پس از آنکه مخالفان قانون کنونی کار نتوانستند در دولت‌های نهم و دهم از طریق معاونت تنظیم و نظارت بر روابط کار، زمینه اصلاح و بازنویسی این قانون را فراهم کنند، با طرح استاد- شاگردی و واگذار کردن اجرای آن به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای تلاش کردند به هدف‌شان دست یابند.
وی گفت: پیش از این نیز موافقان حذف چتر حمایتی‌ کارگران با متداول کردن استخدام‌های موقت و پیمانی، خروج کارگاه‌های کوچک و خانوادگی از شمول قانون کار و تشکیل مناطق آزاد تجاری و اقتصادی بخش قابل توجهی از نیروی کار کشور را از شمول حمایت‌های قوانین کار و تامین اجتماعی خارج کرده بودند.
به باور این فعال کارگری از آنجا که اقدامات یاد شده باعث شد تا جامعه کارگری ایران در مقابل تلاش‌ها برای تغییر قوانین کار و تامین اجتماعی حساس شود، طرفداران اصلاح قانون کار سعی کردند تا از طریق اجرای طرح استاد وشاگردی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور خواسته‌های خود را بدور از چشم افکار عمومی محقق سازند.
وی با تایید انتقاداتی که از سوی سایر كارشناسان کارگری به مفاد طرح استاد-شاگردی وارد شده است، افزود: حتی بدون دانش حقوقی نیز می‌توان با یکبار مرور مفاد این طرح به ناعادلانه بودن رابطه استاد – شاگردی پی برد.
به گفته رضازاده، طرح استاد و شاگردی تمامی دستاوردهایی را که طی سال‌ها فعالیت صنفی کارگران برای نسل امروز نیروی کار به ارث رسیده است را نادیده گرفته و با شاگرد تلقی کردن کارگر وی را از حقوق قانونی و انسانی محروم کرده‌ است.
دبیر اجرایی خانه کارگر گلستان گفت: اینکه ادعا می‌شود اجرای چنین طرحی می‌تواند به ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری منجر شود صحت ندارد، زیرا تجربه اعمال معافیت‌های اعمال شده در کارگاه‌های کوچک و مناطق آزاد تجاری و پرداخت تسهیلات برای اشتغالزایی نشان داد که مشکل بیکاری به نیروی انسانی مربوط نمی‌شود.
وی با یادآوری اینکه دلیل بیکاری گسترده در جامعه سیاست‌گذاری‌های غلط اقتصادی است، افزود: در رابطه استاد-شاگردی، نیروی کار حتی نمی‌تواند برای بهبود وضعیت شغلی و معیشتی خود اقدامی قانونی به عمل آورد.


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();
نظرات خوانندگان :

فیضی 7 شهريور 1392
آقای نگارنده کو کار با قانون کار دیگه صاحب کار جرات ندارد درصورت نیاز یک شاگردهم برای خودش بگیرد همه دنبال بازنشسته و یا فامیل و خانواده هستند . این قانون بدرد جایی می خورد کار فروان باشد. با این قانونها اندک فرصتهای نصفه و نیمه را هم از مردم می گیرید
محمد 6 شهريور 1392
بر عکس نظر شما طرح استاد شاگردی به نفع کارگر است چون در این طرح هم کار یاد میگیرد و هم به دلیل عدم مهارت خطر اخراج تهدیدش نمی کند - پس از مهارت کافی می تواند وارد بازار کار شود -
حال قانونگذار است که باید شرایط سنی و مدت شاگردی و . . . را تعیین کند
کارمند فنی وحرفه ای 9 شهريور 1392
بنام خدا .این طرح رو در مدت زمانی که داریم اجرا میکنیم بسیار مثبت بوده وکارایی بالایی داشته .اگر درست ،با دقت وطبق قوانین اجرا بشه خیلی ها میتونند ازش استفاده مثبت کنند . خیلی از کارگران هیستند که سالهاست دارند کار میکنند ولی هیچ گواهینامه ای ندارند . حداقل مورد مثبتی که این طرح داره کارگران تشویق میشوند برای یادگیری مطالب بیشتر واخذ گواهینامه

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.008 seconds.