.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
حاشیه و متن اظهارات جدید هاشمی رفسنجانی
حاشیه و متن اظهارات جدید هاشمی رفسنجانی

شمال نیوز: هاشمی رفسنجانی در آخرین گفتگوی خود با فصلنامه مطالعات بین المللی گفته است: آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟

 این در حالی است که خصومت آمریکا و متحدانش در سالهای اخیر رو به فزونی نهاده و مسئولین عالی رتبه کشور همصدا با ملت غیور ایران همواره تاکید داشته اند که رابطه با آمریکا هیچ نفعی برای ایران ندارد و آمریکا با این رابطه به دشمنی هایش عمق می‌بخشد. تاسف از این اظهارات مرعوبانه در حالی است که بیداری اسلامی و احساسات ضد آمریکایی در منطقه به اوج خود رسیده است.با این حال گفتن این نظرات از سوی هاشمی رفسنجانی در فضای کنونی که تحریم های آمریکا رنگ و بویی جدید و خصمانه تر به خود گرفته، عجیب به نظر می رسد و همچنان فاصله هاشمی را با مردم و انقلابیون ایران و جهان تشدید می کند. این اظهارات نشان می دهد، هاشمی از تحلیل مسائل داخلی و تحولات بین المللی عاجز شده است.متن این گفت‌وگو چنین است:

در پایان سال 1390 و با نگاهی به یک دهه آینده، مسئولان فصلنامه مطالعات بین المللی  ملاقاتی با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشتند تا عملکرد دولت سازندگی در حوزه سیاست خارجی و نیز نوع نگاه بهینه نظام به جامعه بین المللی را مورد نقد و ارزیابی و بحث و گفت و گو قرار دهند.این متن گزیده ای کوتاه از این گفت و گو است، که متن کامل آن در شماره بهار 1391 فصلنامه به چاپ رسیده است.

 * آیت الله هاشمی رفسنجانی در باره عملگرا بودن و یا توسعه‌گرا بودن دولت سازندگی اظهار داشت: "...شیوه موردپسند اسلام اینست که انسان با عمل و کار، دین را معرفی کند. یعنی به هر فکری که تعلق دارد، باید آن را در میدان عمل نشان دهد. گفتار، یک بخشی از کار است. جمله اعجازآمیزی از ائمه ما منقول است که کونوا دعاتَ النّاس بِِغیر اَلسِنَتِکُم. دعوت با زبان عیبی ندارد، ولی باید با عمل باشد. شاید مضمون این ضرب‌المثل در ادبیات فارسی، عربی و شاید در همه زبان‌ها زیاد دیده می‌شود. دو صد کرده چون نیم کردار نیست، واقعاً حرف درستی است. یعنی آنچه که پایدار و تأثیرگذار می‌ماند عمل است. حال، اسمش را عملگرایی و یا هر خصلت دیگری بخواهید بگذارید..."

آیت الله هاشمی افزود: "در دوران دفاع مقدس، برای من یک تجربه مهمی پیش آمد. در اواخر جنگ، شرایطی که با دنیا، همسایه ها، مسلمان‌ها و دولت‌های غربی و شرقی درست شده بود، با ما سازگاری نداشتند و ما هم با آنها سازگاری نداشتیم. متأسفانه از شعار نه شرقی، نه غربی برخی تفسیرهای عوامانه‌ شده بود که با همه باید همکاری نداشته باشیم. اما هدف این نبود، بلکه در مورد وابستگی بود که ما باید بدون وابستگی و با استقلال کامل سیاست خودمان را داشته باشیم. اما همکاری متقابل و محترمانه با شرق و غرب را هم باید می‌داشتیم." وی در ادامه به تجربه جنگ و دفاع مقدس اشاره نمود:"بالاخره وقایع دفاع مقدس برای کسانی که تفکری در میدان جنگ داشتند، ثابت کرد که نمی‌توان صرفاً با شعار، کار کرد. بلکه باید همراه عملگرایی وارد سیاست شد."

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره عملگرایی و تجربه قطعنامه افزود:" تجربه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در پایان جنگ بود. وقتی این مسئله مطرح شد، در آن موقع هم فرمانده جنگ بودم و مسئولیت من از همه روشن‌تر بود و هم قائم مقام فرمانده کل قوا بودم و اختیاراتم بالا بود. با تفکر وارد شدم و این مسئله را عملیاتی کردم. از وزارت خارجه خواستم که قطعنامه را نه رد و نه قبول کنند و بگذارند مذاکره کنیم. قطعنامه را قابل قبول کنیم و بعد تصمیم بگیریم."

وی در کنار عملگرایی به ضرورت موضوع اعتدال و رابطه آن با عقیده پرداخت:"ضمناً آنچه که به من در این مسائل کمک می‌کند، مسئله اعتدال است. تقریباً همیشه از نوجوانی و جوانی در روستا و در قم، در بحث‌ها و سخنرانی هایم معتدل حرکت می‌کردم. در مبارزه هم این‌گونه بودم. آن قدر معتدل بودم که اواخر مبارزه، منافقین و کسانی که می‌خواستند خیلی تند باشند، با من درگیر شده بودند. مبارزه مسلحانه را نفی نمی‌کردم. ولی در کنارش موارد زیادی را شرط می‌کردم.

روحیه اعتدال، به من کمک می‌کرد که مسئولیت اجرایی کشور را که به عهده گرفتم به این شکل زمینه عملگرایی برایم خیلی آسان شود. یعنی طبیعت اصلی من عملگرایی بود. ضمن اینکه به خاطر عقاید و تحصیلاتی که دارم، عقایدم را همیشه اصل قرار می‌دهم. عقایدم هیچ وقت مرا تشویق به افراط‌گری نمی‌کند. هر دو جناح سیاسی موسوم به راست یا چپ آن موقع با تعبیراتی که بود، با کارهای افراطی آنها ناسازگار بودم. نیروهای معتدل و عملگرا می‌توانستند همکار من باشند."

آیت الله هاشمی قائم مقام امام(ره) در فرماندهی کل قوا در باره تعامل و تزاحم ایدئولوژی و منافع ملی گفت:"کاری به این ندارم که ایدئولوژی‌های مختلف چگونه هستند و ممکن است تحجّر و دگماتیسم در بعضی ایدئولوژی‌ها باشد. ولی اسلامی را که من می‌شناسم و به آن معتقدم و بسیاری هم مثل من فکر می‌کنند، اسلام دگم نیست." ایشان افزود:" اسلام دستور نداده است که با کسانی که مخالف عقیده ما هستند، قطع رابطه شود یا صحبت نکنیم. مگر پیامبر(ص) مأمور نشد که به همه اهل کتابی که اطرافش بودند، دستور دهد تعالوا الی کَلِمَهٍ سَواءٍ بَیْنَنَا و بَیْنَکُم (آیه 64 آل‌عمران)، یعنی مشترکات را بگیریم، بقیه اختلافات سر جای خودش باشد. بحث سر این نیست که نمی‌شود دیگران را تحمل کرد. آن آیه معروف قرآن کذالک جعلناکم اُمَهً وسطاً لتکونوا شهدا علی الناس. ما، شما را امت وسط قرار دادیم. تفسیرهای مختلفی درباره واژه وسط است. چون خودم اهل تفسیرم، به نظرم بهترین تفسیر همین است که شما معتدل هستید و در وسط ایستاده‌اید." وی به جمله معروف حضرت علی(ع)اشاره نمود که می‌فرمایند: "الیمین و الیسار مَضلّه. یعنی چپ‌روی و راست‌روی افراطی، از جاده حقیقت، به دو طرف منحرف شدن است." رییس مجمع تشخیص مصلحت در باره کسانی که بر طبل جنگ می نوازند اظهار داشت:"البته زمانی است که دیگران می‌خواهند با ما بجنگند، ما را از بین ببرند که این مورد، فضای دیگری است و در همین مورد هم اسلام حکم دارد و بحث دیگری است. ولی وقتی می‌شود با آنها بمانیم و با عمل، عقایدمان را به دنیا معرفی کنیم، راهی که اسلام خواسته است، چرا نکنیم؟"

رییس مجلس دوران امام در پاسخ به اینکه یک اصلی در سیاست خارجی هست که می‌گوید در سیاست خارجی دوست دائمی و دشمن دائمی وجود ندارد و آنچه که دائمی است منافع ملی است. اگر این را بخواهیم به طور مثال در زمینه رابطه با آمریکا پیاده کنیم، مخصوصاً در دوره حضرت‌عالی، چگونه می‌توان تفسیرش کرد اظهار داشت:" من در سالهای آخر حیات امام(ره) نامه‌ای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم. برای اینکه نمی‌خواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم. در آن نامه هفت موضوع را با امام مطرح کردم و نوشتم که شما بهتر است در زمان حیاتتان، اینها را حل کنید، در غیر این صورت ممکن است اینها به صورت معضلی سدّ راه آینده کشور شود. گردنه‌هایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود... یکی از این مسایل رابطه با آمریکا بود. نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره می‌کنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است.

آیت الله هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا تلاش‌هایتان مبنی بر نزدیکی ایران و عربستان و بالطبع کشورهای عربی را به بن بست رسیده می‌دانید و فکر می‌کنید راهکار برون رفت از این مسائل چیست؟ اظهار داشت.

 "بن‌بست نمی‌بینم. البته آنها دوست دارند که راهشان به ایران باز شد. آنها می‌دانند که ایران قدرت بزرگی در منطقه است. فکر می‌کنم آنها می‌توانند و مایل هستند، اگر روابط سنجیده‌ای باشد با ایران همکاری و رابطه داشته باشند... من آن موقع، دنبال احیای میراث فرهنگی شیعه در عربستان بودم. ائمه ما همه در آنجا حضور داشته‌اند و آثار ارزشمندی از آنها در آنجا باقی مانده است. می‌خواستم آنها احیا شود. در عربستان که بودم آیت‌الله صافی نامه‌ای به من نوشتند و گفتند که شما روی این مسئله کار کنید. ...خیلی از مسائل را در گفتگوها حل کردیم، ولی وقتی به ایران برگشتم، چون فکر می‌کردند این توافقات می‌خواهد به نام من تمام شود، از کل آن صرف‌نظر کردند. وزیر خارجه عربستان برای پیگیری توافقات به ایران آمد، پیگیری که نکردند حتی برعکس عمل شد. روزی از رادیو شنیدم که آقای متکی در جدّه در مصاحبه‌ای اعلام کرده که به آقای ری‌شهری، در عربستان اهانت کرده‌اند. من تعجب کردم و بعداً از آقای ری‌شهری سؤال کردم که آیا چنین چیزی اتفاق افتاده؟ گفتند که نه، اصلاً چنین مسائلی نبوده. گفتم که تکذیب کن. تکذیب هم کرد. ولی رادیو کار خودش را می‌کند و به تکذیب ایشان اعتنایی نکردند.

روابط با عربستان، مسئله کوچکی برای منطقه نیست. اولاً کشور ثروتمندی است و اکثر علمای بلاد اسلامی به نوعی با عربستان به خاطر حج و زیارت ارتباط و ثانیاً منافع دارند. مساجدشان را تعمیر می‌کند. امکانات می‌دهد، قرآن چاپ می‌کند. امکانات زیادی را آنها برای ترویج امور دینی آنها درست کرده‌اند. کاری را که دانشگاه الازهر در مصر می‌کرد، الان حجم زیادی از کارها و حتی کارهای آکادمیک به دست عربستان افتاده است. از همه اینها مهمتر، مسئله نفت است. اگر عربستان با ما روابط خوبی داشت، مگر غربی‌ها می‌توانستند ما را تحریم کنند؟ فقط عربستان می‌تواند جای ایران پر کند. عربستان لازم نیست هیچ کاری انجام بدهد، اگر نفت را به اندازه سهمیه اپک تولید کند، هیچ کس نمی‌تواند به ما تعرض کند. چون اقتصاد دنیا نمی‌تواند خالی از نفت ما باشد، فکر می‌کنم هنوز ایجاد روابط خوب مقدور است. ولی انسان‌هایی اینجا هستند که می‌بینید نمی خواهند. شما که در روابط بین‌الملل و سیاست خارجی متخصص هستید، می‌دانید. یک کلمه نسنجیده بگویند، خیلی زود بازتاب دارد، برخی اظهارات تند از دو طرف قابل تحمل نیست و باید اصلاح شود..."

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مصر، و روابط با آسیای مرکزی و قفقاز به ویژه ترکمنستان و آذربایجان خاطر نشان کرد:"در مصر هم همین‌گونه است. بعد از رحلت امام(ره)، در شورای عالی امنیت ملی، تصویب کردیم که روابطمان را با مصر برقرار کنیم. بعضی‌ها خدمت رهبری رفتند و گفتند که چون این رابطه را امام بعد از کمپ دیوید دستور دادند که قطع کنیم، مخالفت با امام می‌شود. آن زمان امام به شورای انقلاب دستور دادند و ما هم رابطه با مصر را قطع کردیم. از این مسئله هفت، هشت سال گذشته بود که ما تصویب کردیم. لذا نشد. در یک سفری که به ترکیه داشتم، نخست وزیر مصر که روی کشتی مهمان رئیس جمهور ترکیه بودیم کنار من بود. ایشان به من گفت که چرا با مصر رابطه برقرار نمی‌کنید؟ گفتم به خاطر صلح کمپ دیوید. گفت «کمپ دیوید دیگر مرده است و چیزی از آن وجود ندارد.» ما می‌توانیم هم با کشورهای عربی به خصوص با همسایه‌های جنوبی و هم با کشورهای آسیای میانه و کشورهای جدا شده از شوروی سابق ارتباطات مفید برقرار کنیم. سران برخی کشورهای مشترک‌المنافع بهترین دوستان من بودند و حامی آنها پس از استقلال، جمهوری اسلامی ایران بود که در زمان دولت من بود." "آقای نیازوف که کشورش مرکز مهم گاز منطقه است به من می‌گفت که شما بیایید گاز ترکمنستان را معامله کنید و در اختیار شما باشد تا این بحث‌ها پیش نیاید. در حال مذاکره بودیم که عمر دولت من تمام شد و دیگران دنبال نکردند." "در تاجیکستان، در قزاقستان، با این عظمت، اسرارشان را به ما می‌گفتند. چون آنها مرکز مهم فضایی شوروی سابق بودند. به علاوه مراکز مهم موشک‌های ده کلاهکی که به سمت دنیا نشانه گرفته بودند در آنجا بود و همه اینها را می‌گفتند که چه کار می‌کنند و با ما مشورت می‌کردند. واقعاً در شمال ایران در قفقاز، گرجستان و آذربایجان، صمیمی‌ترین دوست ما بودند." "در آذربایجان در یک جلسه رسمی که خبرنگاران هم حضور داشته، آقای حیدر علی‌اف به من گفت که هفده شهر ما متعلق به شماست و باید اینها را حفظ کنید. ما با شما هستیم. چون با ارمنستان در حال جنگ بودند. تا این حد با ایران صمیمی بودند و کار می‌کردیم. در جنوب به صورت دیگری بود و بعد از جنگ کم‌کم یخ‌های روابط آب و روابط گرم شده بود. ما اگر فقط با کشورهای منطقه خودمان روابط را گرم کنیم، قدرت واقعی ایران در منطقه حفظ می‌شود. یعنی مرکز اقتدار ایران در منطقه است. اما حیف...."

آیت الله هاشمی در باره نوع نگاه وی چه در زمان ریاست جمهوری و چه در حال حاضر، به دنیا به عنوان یک سیستم به هم پیوسته و اینکه آیا ایران می‌خواهد با این سیستم بین‌الملل سازگاری ایجاد و زندگی بکند؟ یا اساس آن را ظالمانه می‌داند و می‌خواهد برافکند؟ اظهار داشت:

 "اینکه همه را از لحاظ عقیدتی قبول داشته باشیم، نه. ظلم‌هایی که کشورهای استعماری به کشورهای جهان سوم و عقب نگه داشته شده، کرده و می‌کنند که در سابق هم بیشتر بود. هم دوران استعمار رسمی و هم دوران استعمار نو. خیلی ظلم کرده‌اند و واقعاً مردم را استعمار می‌کنند. ما با این موارد مخالف هستیم. اما معنای آن، این نیست که با اینها کار نمی‌کنیم و یا مذاکره نمی کنیم. می‌توان کار کرد. نظرات را هم گفت. ما می‌توانیم بدون دردسر به کشورهایی که مظلوم هستند، کمک کنیم. طبیعتاً از لحاظ عقیدتی اگر بنا بود عمل کنیم، با کشورهای الحادی که اصلاً خدا و معنویات را قبول ندارند، طبعاً باید با آنها همکاری نمی‌کردیم. اما الان به آنها نزدیک‌تر هستیم. نمی‌گویم که با آنها نمی‌توانیم کار کنیم. با آنها هم می‌توانیم کار کنیم. اما در مورد بحث قبلی، فکر می‌کنم هر کشوری در دنیا، عقاید خودش را دارد و عقاید ما هم پابرجاست. آنجایی که در عمل تضاد پیدا می‌کنیم، بحث دیگری است. با تعامل می‌شود. بسیاری از مشکلات را حل کرد. در مصوبات مجمع تشخیص مصلحت هم داریم که باید با دنیا تعامل داشته باشیم و رهبری هم اینها را ابلاغ کرده‌اند و کاملاً عملی است."

ایشان در مورد اروپا و مسئله میکونوس که مراکز متعدد تصمیم‌گیری کشور باعث شدند که دولت سازندگی علی‌رغم تلاش‌هایی که کرد، نتواند در سال های آخرش روابط مثبتی با اروپا داشته باشد گفت:

 "آنها می‌فهمیدند که اینها خواست و استراتژی دولت نیست. فرض کنید تروری در کشوری انجام می‌شد، بزرگش نمی‌کردند. ولی افراطی‌هایی بودند که هنوز هم هستند و همیشه بوده‌اند. میکونوسی که شما می‌گویید هم از همین نوع است. جریاناتی این‌گونه همیشه بوده‌اند. در زمان امام(ره) هم این‌گونه افراد بودند. با اینکه امام هم با این‌گونه کارها موافق نبودند. یک بار در یکی از کشورهای همجوار، محموله مواد منفجره‌ای کشف کرده بودند و این هم تأثیر منفی روی ما داشت. بله فکر می‌کنم هنوز هم آدم‌های خودسر هستند. ولی سیاست کشور این‌گونه نیست."

وی در باره اینکه آیا دولت سازندگی تلاشی داشت که به موضوع حقوق بشر توجه بکند، اظهار داشت:

 "فکر می‌کنم هر جا احساس می‌کردیم که حقوق بشر مراعات نمی‌شود جلویش می‌ایستادیم... مثلاً یک بخش، بخش زن‌ها بود. من از همان اول که آمدم دفتر امور زنان را تأسیس کردم. راه خانم‌ها را به دانشگاه باز کردیم که بعداً تشویق هم کردیم. مسئله ورزش زنان را که به طور کلی فراموش شده بود، این کار را درست کردیم. سعی می‌کردیم کمترین تعداد زندانی را داشته باشیم. البته یک مواردی هم پیش آمد که از اختیار ما خارج بود و افرادی خاص این کار را می‌کردند. اصلاً هیچ موردی تا به حال مخصوصاً آن دوره‌ای که رئیس جمهور بودم، موافق با زندانی سیاسی کردن هیچ کس نبودم. ما زندان را می‌شناختیم که چیست. بستن روزنامه برای من اصلاً یک تابو بود. مگر اینکه از دست من خارج بود. در زمان آقای خاتمی تعدادی روزنامه‌ها بسته شدند. با اینکه رئیس جمهور نمی‌خواست بسته شود. ولی عوامل دیگری بودند. اقلیت‌های دینی یا قومی را سعی می‌کردیم که راضی باشند. همه تلاش می‌کردیم. البته اینها یک مقدار طول می‌کشید. در یک جامعه‌ افرادی هم هستند که به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند."

وی درباره پذیرش گزارشگرهای حقوق بشر سازمان ملل اظهار داشت:"یک بار آقای گالین دوپل را فرستادند. این مقدار مشکل اصلاً نداشتیم و به تدریج در حال حل شدن بود. مسئله هسته‌ای که مربوط به حقوق بشر نبود. ما مسئله هسته‌ای را خوب پیش می‌بردیم. به خاطر فضای خوبی که درست کرده بودیم، دیگر از ما نمی‌ترسیدند، تأسیسات و امکاناتی که الان داریم، تقریباً همه از آن زمان شروع شد و خیلی هم پیشرفت کرد. در حالی که از صفر شروع کرده بودیم. البته از زمان قبل از رحلت امام(ره) شروع شده بود و در زمان من تقویت شد... مسائل حقوق بشر هم به تدریج در حال حل شدن بود...

بعضی اشکالات قبلاً بود و هنوز هم هست. ولی در مجموع با موضوع حقوق بشر مشکلی نداشتیم. البته در بسیاری از موارد ما باید مدعی نقض حقوق بشر توسط کشورهای غربی به ویژه آمریکایی ها باشیم. ایران خود بزرگترین قربانی نقض حقوق بشر توسط تروریست‌های مورد حمایت غرب از جمله منافقین است و ما در زمینه حقوق بشر از آنها طلبکاریم."

 ‌آقای هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا در دوره هشت ساله ریاست جمهوری در عرصه سیاست خارجی اشتباه استراتژیکی انجام دادید که اگر برگردید به گذشته آن را تکرار نکنید یا به شکل دیگری رفتار می‌کردید؟ پاسخ داد:

 "می‌خواستم با مصر رابطه برقرار کنیم که نتوانستیم. می‌خواستم با آمریکا با شروطی که گذاشته بودم، مذاکره را شروع کنم که نتوانستم. نتوانستم غیر از این است که نخواستم." "مثلاً کاری که می‌خواستیم با ترکمنستان انجام بدهیم که نگذاشتند و خیلی حیف شد. بنا بود گاز ترکمنستان از طریق ایران به دنیا صادر شود. آقای نیازوف اصرار داشت و به اینجا آمد و اصرار کرد ساخت خط لوله را افتتاح کنیم و حتی در جوش دادن لوله‌ها هم شخصاً شرکت کرد و آن زمان تصاویرش هم پخش شد.... مواردی از این قبیل داریم که نشد. ولی می‌خواستیم که بشود."

ایشان درباره اینکه اگر بین حمایت از سازمان‌هایی مثل حماس و یا حزب الله لبنان با بعضی از منافع ملی ایران تعارض ایجاد شود، چه کار باید کرد؟ اظهار داشت:

 "اگر سیاست درستی در دنیا داشته باشیم، تعارضی ایجاد نمی‌شود. برای اینکه فلسطینی‌ها حق دارند برای ملت، وطن و حق خودشان مبارزه کنند. نباید اسم آنها را تروریسم بگذاریم. آنها را با مقاومت باید تعریف کرد. از حق خودشان دفاع می‌کنند و دفاع از حق را همه دنیا به رسمیت می‌شناسند. در سازمان ملل و همه مراکز بین‌المللی هم شأن دارند. اخیراً هم موارد زیادی را برایشان تصویب کردند. کمک ما هم به آنها اشکالی نداشته و ندارد. اگر فضای روابطمان را با دنیا درست کنیم، باید این مسئله را از هم جدا کنیم. یا در مورد حزب الله که شیعه و بخش عمده ملت لبنان است و در تاریخ همیشه مظلوم بوده هم برای فلسطین و هم برای لبنان. اینها قابل دفاع بوده هست. به شرط اینکه ما از اینها برای مزاحمت دیگران استفاده نکنیم و اینها هم کار خودشان را بکنند. وقتی که نظام نخواهد در دنیا ماجراجویی بکند، این‌گونه مسائل قابل تحمل است." ایشان با اشاره به حمایت آمریکا از طالبان و القائده در یک مقطع زمانی خاص افزود: "ببینید، آمریکایی‌ها در افغانستان، طالبان و القائده را ایجاد کردند. آن زمان برای آنها توجیه داشت. چون می‌خواستند شوروی را از خاک افغانستان بیرون کنند. در اینجا هیچ کس اعتراضی نداشت. دنیا هم اعتراضی نکرد و ما هم آن موقع اعتراض نکردیم. یا در هر منطقه دیگر، از این نمونه‌ها خیلی می‌توانید پیدا کنید. اگر یک نظام خودش نخواهد ماجراجویی بکند و در جاهایی هم بخواهد از مظلوم دفاع کند در دنیا پذیرفته شده است. این دخالت هم نیست."

هاشمی درباره عبور از بن‌بست هسته‌ای اظهار داشت:"ما واقعاً قصد ساخت تسلیحات هسته‌ای و سیستم نظامی هسته‌ای نداریم. حتی خودم یک بار در نماز جمعه به رژیم اشغالگر اسرائیل توصیه کردم که بمب اتم به نفع اسرائیل هم نیست. بالاخره اگر یک روزی درگیری اتمی پیش بیاید، اسرائیل یک کشور کوچک، ظرفیت تحمل بمب اتم را ندارد. کشور کوچکی است و خیلی آسان همه امکاناتش از بین می‌رود. گرچه آنها این نصیحت را تفسیر به تهدید کردند. عمیقاً معتقدیم که در منطقه نباید سلاح هسته‌ای باشد و این جزو اصول سیاست‌های ما بوده و هست." رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: "البته در سالهای اخیر در تصمیماتی که گرفته می‌شود و مذاکراتی که هست، نیستم، به نظرم در این راه بن‌بست نیست."

هاشمی در پاسخ به پرسش یکی از اساتید ایرانی مقیم آمریکای فصلنامه مبنی بر اینکه تحولات اقتصادی دو ماه اخیر در جمهوری اسلامی، بازتاب بین‌المللی داشته، اعم از بحث افزایش قیمت دلار که تبعات خاصی دارد و مسائل داخلی از قبیل بیکاری و مشکلات جوانان و اینکه واقعاً در آینده در رابطه با ایران و خانواده‌های ایرانی با این روندی که در حوزه اقتصادی پیش گرفته شده، چه اتفاقاتی ممکن است بیفتد؟ اظهار داشت:

 "باید راه‌حل این‌گونه موارد را در مدیریت کشور دنبال کنیم. اگر قوه مجریه ما الان صلاحیت‌های علمی، فنی و فکری کاملی داشت و مدیریت مؤثری را به کار می‌گرفت، روابط اجتماعی ما کامل، با مردم خوب بودیم و با دنیا هم مسئله درست نمی‌کردیم، این اتفاقات نمی‌افتاد" ایشان افزود: "با این حجم زیاد درآمد نفتی که الان داریم و به علاوه این ظرفیت صادراتی که الان برای ما به خصوص در زمینه تولیدات پتروشیمی و خدمات و سایر موارد پیدا شده، نباید مشکل می‌داشتیم. فکر می‌کنم بیکاری‌ها و این مشکلات خیلی غیرعادی است." "....فکر می‌کنم با این درآمد عظیم و ظرفیت کاری که در کشور هست، الان بیکاری خیلی غیرمع?

استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 16 فروردين 1391
درود بر هاشمی
فیضی 16 فروردين 1391
آقای شمال نیوز واقعا شما دنبال چی هستید منافع ملی یا حزبی در تمال دنیا سیاستمداران بزرگ بدنبال کم کردن تنش در روابطند به لطف دولت استکبار ستیز شما ظرف چند ماه گذشته ارزش پول ملی نصف تورم چند برابر بیکاری ... و وضعیت فرهنگی کشور ... خدا وکیلی نوکر چین و روسیه و هوگوچاوز باشیم بهتره یا روابط منطقی با دیگر کشورهای دنیا داشته باشیم ؟
نا شناس 16 فروردين 1391
برادر یا خواهری که بر متن ، حاشیه زدی ، اولا جسارتا بنا به دستور قرآنی که فرمود " و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما "، سلام ، خواستم جواب حاشیه هاتو بدم ، اما چون به وضوح عناد و عصبیت و .... رو در نوشته هات دیدم ، سکوت رو ترجیح دادم که گاهی سکوت ، کوبنده ترین فریاد است
اما ای عزیز !
از القائات مسموم نوشته هات ، نمیشه عطر دل انگیز " صداقت " رو استشمام کرد ، جوهر قلمت بوی تعفن میده که از کینه ای دیرینه در قلب نازنینت حکایت می کنه ، ای عبد الرحمن حیف اون عرش الرحمن نیست که به جای اینکه جای " رحمن " باشه کینه ی مسلمانی در اون موج بزنه؟
نا شناس 16 فروردين 1391
اقای رفسنجانی تا الان کجا بودند.حتما این نامه رو تازه نوشتند
نا شناس 16 فروردين 1391
آقای رفسنجانی تا الان کجا بودند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sksl 16 فروردين 1391
در فرایند شکل گیری انقلاب بسیاری شاهی ، اعدام ، شکنجه و یا تبعید شدند آن هم تبعید به دورترین و محروم ترین مناطق با بدترین شرایط اقلیمی و آب و هوایی و . اما یکی از این ها به شهر قائمشهر مازندران ( به قول خودشان شاهی) تبعید شد؟ .......... آیا جای تعجب ندارد ؟ ............ آیا نمی توان ایشان را زنی معیوب در نطفه ی انقلاب تلقی کرد ؟
l ...م 16 فروردين 1391
بعد 33 سال حاکمیت نظام ایران .سیاست چماق وهویچ را امریکا هنوز کنار نگذاشته که با امریکا مذااگره شود . مگر مذاگره گننده دهنم لال امریکایی باشد
سعید 16 فروردين 1391
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
نا شناس 16 فروردين 1391
متاسفم براي شما با اين تحليل سطحي راستي راستي خودتان ازجوابي كه دادين نمي خندين به نظرم شما خيلي بچه هستين از نظر سياسي
ناشنس 22 فروردين 1391
اعتدال هم از نظر عقلی و هم از نظر شرعی و دینی امری درست و پسندیده است. شرایط فعلی کشور نشان دهنده عدم تدبیر و عملکرد نادرست قوه مجریه و مدیران سطح بالای آن است. نگاهی به وضعیت نامساعد اقتصادی و معیشتی مردم خود گویای همه چیز است . با سرنوشت مردم نجیب و مسلمان ایران بازی نکنید . این مردم سزاوار این همه مشکل در حوزه اقتصادی و معیشتی نیستند . به فکر مردم باشید .
نا شناس 30 خرداد 1391
متاسم از این همه پاسخ های مغرضانه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نا شناس 26 مرداد 1391
من نمیدونم اینا که میان پیام میزنن و تحلیل میکنن که هاشمی سطحی تحلیل کرده یکی نیست بگه کارشناس سیاسی تو این مملکت کیه؟؟!! احمدی نژاد؟ که بدترین دوران سیاست خارجی در تاریخ انقلابو زمان این آقا داریم..
باز دم هاشمی و خاتمی گرم که بلد بودن چه جوری غربو نگه دارن.. حالا چه با باج دادن چه سیاسی ... بالاخره هرکاری برای رفاه و آرامش مردم لازمه.. نه اینکه وایسی فقط جبهه بگیری ما اینیم و اونیم..
ه ر 11 شهريور 1391
ایا نمی ترسند از روزی که درقیامت درمقابل خون جوانان و شهدایی که ریخته شده چه پاسخی باید بدهند!.آیا شهدا چنین وضعی رو می خواستند .دو طرف درحق خون شهدا کوتاهی کرده اند و می کنند وای به حال مردم مظلوم ما که سرنوشتشان با رقابت شخصی وگروهی عده ای رقم می خوره.
حسن 9 مهر 1391
خدا هاشمی را برای ایران نگهدارد
ایران 17 مهر 1391
زنده با د هاشمی .
ننت 17 آبان 1391
همیشه نمی توان گفت کسی که با مخالف است حرفش غلط است میشود تامل بیشتری کرد
داریوش مهراندیش 30 آبان 1391
با اندکی انصاف میتوان گفت که در دوران ریاست جمهوری آقای رفسنجانی وضعیت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی مملکت به مراتب بهتر از امروز بود. واقعیت این است که نمیتوان همه ی درها را به روی خود بست و ادعای آسایش و پیشرفت داشت . رابطه با همه ی کشورها میسر است اگر از خود بزرگ بینی دست برداریم . امروزه دنیا به حدی از پیشرفت و آگاهی رسیده است که هیچ کشوری زیر بار زور کشور دیگر نمیرود و راوبط بین کشورها براساس منافع دوطرفه تعریف میشود لذا برقراری رابطه با آمریکا نه تنها مذموم نیست که بسیار مفید بحال ایران و کشورهای موجود در جبهه ی ایران میباشد. شمشیر را از رو بستن دردی را دوا نمیکند تنها باعث بوجود آمدن هزینه های بیشتر و تحمیل آنها به مردم میشود. تا کی مرگ بر این و آن گفتن . بگونه ای رفتار میکنیم که گوئی آگاه ترین ، شجاعترین ، انقلابی ترین ، بی عیب ترین ، و......ترینها هستیم ! قبول هستیم . ولی در این دنیای پهناور ، دیگران هم قابل دیدن هستند . کشورهای آزاده و پیشرفته ی بسیاری هستند که درعین آزادی در سیاست بین الملل ، با تمام کشورها نیز روابط سالم و بدور از هرگونه تنش و تقابل دارند و به کشورهائی چون فلسطین و لبنان و غیره نیز خیلی بیشتر و صحیح تر از ما کمک میکنند. امروز دیگر آنقدر قوی هستیم که گوسفند نباشیم تا گرگها ما را طعمه قرار دهند. بدون رابطه با دنیا ، بخصوص کشورهائی که از نظر علمی و اقتصادی و سیاسی در دنیای امروز حرفی برای گفتن دارند تنها به خود ضرر میرسانیم و بس . وقتی با آمریکا بصورت برابر به مذاکره بنشینیم یعنی اینکه ما نیز با تو برابریم و در صورت قبول تامین منافع دوطرفه رابطه با آمریکا نه تنها مذموم نیست که بسیار شایسته و بجاست . سخنان آقای رفسنجانی بسیار بجا و متضمن منافع ملی ماست. عاقل آنست که اندیشه کند پایانرا . بفرما و بشین و بتمرگ یک معنی میدهند این کاربرد آنهاست که گوینده و شنونده را معرفی میکند . باید یاد بگیریم که از کلمه بفرما بیشتر استفاده کنیم تا بهتر شناخته شویم . وقتی به پرچم ملی دیگران که گرامی ترین نماد ملی آنان است توهین کنیم آنان نیز به گرامیترین معتقدات ما توهین میکنند همانگونه که به ساحت مقدس پیامبر عظیم الشان حضرت محمد مصطفی ( ص ) توهین کردند. باید ابتدا خود را اصلاح کنیم بعد به اصلاح دیگران بپردازیم . از محبت خارها گل میشود وز محبت تلخها مل میشود . با آرامش و دوستی بهتر به خواسته هایمان میرسیم تا با دشمنی و عناد. همانگونه که ما انتظار کسب منافع از روابط خارجیمان داریم مطمئنا دیگران نیز همین انتظار را از روابطشان با دیگر کشورها دارند . در آخر باید عرض کنم که سیاست کشورداری آقای رفسنجانی نه بی عیب که از سیاست کشورداری سایر دولتهای ایران بسیار بهتر و کارآمدتر بوده است. خداوند صادقین و خدمتگزاران ایران را تعالی و سلامت دهد. انشاءالله .
h 5 آذر 1391
آقاي هاشمي رفسنجاني سياستمداري واقع بين است
نبی اله ولی پور 30 آذر 1391
تشکر از مطالب بسیارارزنده .آقای هاشمی واقعا ذخیره انقلاب هستند وای کاش از وجود ایشان بیشتراستفاده میشد. بعضی از ماها ندانسته ایشان را تخریب کردیم ونتوانستیم قدرش را بدانیم وافسوس که وقت ها تلف شد ودیدیم که چه بلاهایی برسرمان آمد با وجود اینکه راهنمایی چون هاشمی دانا داشتیم واورامفت ازدست دادیم وکنارش زدیم بعدا تاریخ گواه خواهد داد که امیرکبیر دوم وتاریخ زمان مادردوران سیاسی واقتصادی ایران را به چه راحتی تهمت زدند وقدرش راندانستند وپشیمانی بعدی بعد از گذشت زمان دیگر فایده ای ندارد. من همیشه اورا دوست خواهم داشت درهر شرایطی ومناسبت ومکانی وبا هر موقعیتی وپیرو او خواهم بود . امید که بتوانیم مجددا بطور درست از ایشان بهره برداری کنیم برای مردم وکشورمان .
طاها 28 دي 1391
به رد يا تاييد سخنان هاشمي كاري ندارم ولي هر ادم منصفي از نقد مغرضانه كه واضح است يا نويسنده از سفره منافع دور مانده يا به حفظ منافع مي انديشد متاثر ميشود.استفاده از فرمايشات امام در اين مسير واقعا شرم اور است.
هاشمي مثل هركس قابل نقد است اما تخريب .....اعوذ بالله من همزات الشياطين.
نا شناس 8 بهمن 1391
اولا که خدا امام خامنه ای را برای نگه داره که اگه ایشون نبودند معلوم نبود چی به سراین کشور آورده بودند.
چه با باج وچه...!!!!اگه امثال این آقایون میومدن الان باید کشور را دودستی تقدیم غرب کرده بودیم وشما به اوباما می گفتین آقا دایی!!!!
متاسفم برای این همه پذیرفتن ذلت...
میمیریم ذلت نمی پذیریم....
نعمت 24 بهمن 1391
هاشمی دوستت داریم.
جلال خالقی 17 فروردين 1392
اینکه آقای هاشمی می گویند خمت امام رفتم و مساله ارتباط با آمریکا را مطرح کردم و اینکه بعد امام به مشکل بر میخوریم،شفاف نشده،مساله رو روشن کنند و ... به ایشان می گویم مگر حکومت حالا امام ندارد؟رهبر ندارد؟صاحب ندارد؟ولی مطلقه فقیه ندارد؟که شما اینگونه حرف می زنید.امت اسلامی امام دارد حال شما تبعیت نمیکنید مشکل حکومت نیست مشکل شما و امثال شماست.خامنه ای خمینی دیگر است
نا شناس 18 فروردين 1392
ها شمی متواند مجددا هم بسازد و هم ایران را در دنیا مطرح نمایید
افشین 3 ارديبهشت 1392
زنده باد هاشمی و خاتمی ، مرده باد طالبانیسم!!!
بهنام 10 ارديبهشت 1392
جناب آقای هاشمی . در اين که دولت احمدی نژاد اشتباهات بسیاری داشته کسی شک ندارد ام تورم 54 درصدی سال 74 هم یادمان نرفته است. این حرف ها را باید کسی بزند که که هیچ وقت اداره مملکت دستش نبوده. آقا شما که 8 سال رئیس جمهور بودید چکار کردید؟ یادتان رفته آن همه وعده ها. آن همه پروژه که هر کدام چند بار افتتاح می شدند. در حضور خدا و پیغمبر هم خواهم گفت اولین کسی که دروغ را در این مملکت بین مسئولان باب کرد شخص شخیص آقای هاشمی بود. دیر نيست که پرده ها کنار رود و....
رزمنده 18 ارديبهشت 1392
آقا تورا خدا مصالحه با غرب بهشه خیلی بهتره که مفت مفت شکم هرچه عرب بی لیاقته پر کنیم ( که دشمنی اینها بر شیعه و این کشور بر کسی پوشیده نیست) و جنس بنجل چینی بخریم و با هزینه نیروگاه بوشهر ایالات متحده شوروی قدیم و جدید رو سیر کردن .... فراموش نکنید سگ زرد برادر شغال است .
. ولی بین بد و بدتر بد رو باید انتخاب کرد!
نا شناس 19 ارديبهشت 1392
شما که این همه تحلیل بلد بودید چراروی صحبتها واعمال آقای احمدی نژاد این کاررانکردید که حالا ادعای دولت انحرافی میکنید حتمابا تفاسیرشمادولتهای آینده هم بعداز تمام شدن هشت سالشان خاعن درمیآیند
سارا 22 ارديبهشت 1392
فقط هاشمی میتونه کشوررونجات بده
zeynab 22 ارديبهشت 1392
درود بر هاشمی
سودابه 22 ارديبهشت 1392
سلام بر مرد سازندگی
شفته 24 ارديبهشت 1392
اينقدر جوابيه و تحليل شما بچه گانه و سطحي بوده كه اول خواستم دونه دونه جواب بدم ولي به خدا گفتم حيف اينهمه وقت چرا كه از نظرات مردم همه چيز دستم اومد و بدانيد كه اين مردم مردم سال 84 نيستند و حالا خوب ميفهمند كه چه كسي اين انقلاب اسلامي را به اينجا رسانده و چه كسي در حال نابودي آن است. زنده باد ابر مرد سياست و مديريت تاريخ شيعه بعد از امامان و امام كه فقط رهبري را ميتوان با ايشان مقايسه كرد.
نا شناس 28 ارديبهشت 1392
زنده باد آيت الله هاشمي ،مرد باسياست كل دولت احمقي نژاد يك مو هاشمي نمي ارزن
نا شناس 28 ارديبهشت 1392
امام خامنه ای:ببيند شعارهائى كه تعيين ميكنند، چه جور شعارهائى است؟ گاهى بعضى‌ها - البته اشتباه ميكنند - براى جلب آراء، شعارهائى ميدهند كه اين شعارها از حدود قدرت و اختياراتشان بيرون است(آقای هاشمی رابطه با آمریکا در حدود اختیارات شما نیست)
عباس 28 ارديبهشت 1392
هاشمی همیشه مرد منطق وعمل ثابت واستوار.خدا تورابرای اسلام وایران نگه دارد
یک معلم 28 ارديبهشت 1392
خدا تورا برا اسلام وایران ومردم حفظ کندای مرد عمل وسیاست هاشمی عزیز
بسیجی 28 ارديبهشت 1392
درود بر هاشمی بسیجی. پیرو خط امام ورهبری
رامین 28 ارديبهشت 1392
برین ببینین اوضاع اسلام تو زمان ریاست جمهوری آقای رفسنجانی چی بوده و و الان چجوریه؟اینهمه فساد و فحشا بود؟دیگه وقتشه آدمایی که فقط حرف میزنن کاسه کوزه شونو جمع کنن.ذلت چیه؟بیا برو ببین وضع مردم به چه کثافتی افتاده؟ذلت بیشتر از این؟فقرفساد میاره.اینو دیگه همه قبول دارن.تو دینمونم گفته شده.کسانی که میگن مرگ بر آمریکا و مذاکره با غرب غلطه و این چرت و پرتا مثل بچه کوچولوهایی می مونن که چون بلد نیستن درست مسائلشونو حل کنن فقط قهر می کنن.اگه عرضه داشت آقای احمدی نژاد الان وضع مملکت این نبود.با مذاکره ی درست تو دهن هر ناحقی بزنین که ناحق میگن نه با قهر و یه مشت فحش و دری وری.جمعش کنین
سعید 3 خرداد 1392
درود بر بزرگترین وبا سیاست ترین فرد ایران اسلامی
زنده باد هاشمی
سعید 3 خرداد 1392
دوست دارم بزرگترین وبا سیاست ترین مرد تاریخ ایران اسلامی
سرباز وطن 3 خرداد 1392
هاشمي از ته دل دوست دارم
بهنام 5 خرداد 1392
تفنگت را زمین بگذار تفنگت را زمین بگذار بیا بنشین بگو بشنو سخن شاید ..........
آقای هاشمی مصداق این گفته امیرالمونین است که می فرماید فرزند زمانه خویشتن باشید ، با کج اندیشی ، لاابالی گری و سبک سری و تصمیمات عجولانه مملکت به سوی نابودی گام بر می دارد و سرنوشت ناخوشایندی در انتظار مردم ایران است . خدا کند قبل از رسیدن کشور به بن بست قطعی و تجزیه ایران عقلانیت و شایسته سالاری در جامعه حاکم شود و شاهد نابودی میهن عزیزمان نباشیم .
نا شناس 5 خرداد 1392
رای مردم هاشمی است و نظر رهبر مثل همیشه عکس نظر مردم است .
نا شناس 5 خرداد 1392
کتمان مشکلات و ندیده گرفتن عمق فاجعه ورشکستگی اقتصادی دردی را درمان نمی کند و باید حقیقت را پذیرفت که ایران به سمت نابودی گام بر می دارد . دریغ است که ایران ویران شود کنام پلنگان و شیران شود چو ایران مباشد تن من مباد در این بوم و بر زنده یک تن مباد .
نا شناس 5 خرداد 1392
ههههههههههههههههههههههااااااااااااااااااااااااااشششششششششمممیییییییی
نا شناس 4 خرداد 1392
با مدعی نگوئید اسرار عشق و مستی تا بیخبر بمیرد در درد خود پرستی
خود کامگی و خود پرستی و سیاست زدگی و کانالیزه شدن به صورت واضح در این دوره از انتخابات مشاهده می شود . انتخابات این دوره خنثی ترین و از پیش تعیین شده ترین انتخابات در ایران است . این انتخابات به نحوی هدایت شده که درصد مشارکت مردم به شدت در آن پائین خواهد آمد و حکومت به راحتی رئیس جمهور منتخب خود را ( آقای جلیلی ) به ملت بیچاره ایران معرفی خواهد کرد .
نا شناس 4 خرداد 1392
آقای جلیلی همانند احمدی نژاد از پیش تعیین شده هستند و تمام این خیمه شب بازیها نمایش دموکراسی آبکی در ایران است و عملا دیگر انتخابات در ایران معنی ندارد .
نا شناس 4 خرداد 1392
ازايران واز ترک و از تازيان *********نژادي پديد آيد اندر ميان
نه دهقان نه ترک و نه تازي *********بود سخن ها به کردار بازي
همه گنجها زير دامن نهند *********بميرند و کوشش به دشمن دهند
نا شناس 4 خرداد 1392
به ايران بباشد سه جنگ تمام ****** بسي کشته گردند مردان نام
همه پارس و شيراز پرغم شود ******به جاي طرب رنج و ماتم شود
بود حکمراني آن ديو کين ****** که دين بهي را زند بر زمين
نيابي در آن مردمان يک هنر ******* مگر کينه و فتنه و شور و شر
نا شناس 4 خرداد 1392
جلیلی عزیز ، منتخب رهبریست چه بخواین جه نخواین ، ورود جلیلی و رئیس جمهور شدن او منجر به ادامه تحریمها ، گسترش فقر و ادامه سیاستهای غلط گذشته است . جلیلی با طرز فکر قرون وسطائی ایران را وارد جنگ نظامی می کند و سرنوشت سوریه را برای ایران رقم می زند .
نا شناس 21 مرداد 1392
امریکا شیطان بزرگ است
نا شناس 21 مرداد 1392
در هیچ دولتی تفاوت طبقاتی باندازه دولت اقای هاشمی نداشتیم. در دست گرفتن مجدد قدرت مبارکتون باشه. خیلی وقته براش تلاش کردید.
نا شناس 14 شهريور 1392
غریب نداستن اظهارات هاشمی باواقعیات منطقه یک پیام است
محمد 15 شهريور 1392
هركسي ازظن خود شد يار من از درون من نجست اسرار من.درود بر هاشمي و خامنه اي و خميني و....ايران واسلام
نا شناس 1 آذر 1393
متاسفم پیرمرد شدی هاشمی..و.....
محمد 16 خرداد 1394
همان گونه که برای عبور سلامت نطام از گردنه صعب احمدی نژاد و مشائی احتیاج به خرج ازآبروی هاشمی رفسنجانی با رد صلاحیتش در انتخابات ریاست جمهوری حاصل گردید در این فضا و زمان نیز دوباره باید دست در کیسه ی آبروی این کهنه سرباز عرصه سیاست و عمل نمود که این گردنه را نیز نظام با سلامت طی مسیر کند.
مهدی 4 شهريور 1394
درود بر هاشمی
متاسفم برای افرادی که منفعت شخصی امروز خودشون رو به اینده کشور ترجیح میدن...
انشاا... سایه هاشمی و هاشمی ها از سر کشور کم نشه...
نا شناس 15 آبان 1394
ما هم در دوران ریاست جمهوری هاشمی می گفتیم به به چه چه
وقتی افتاد تازه پته ها رو شد
از هزینه های گزافی که برا ساخت سدهای بدون کارشناسی شده و نیمه کاره مونده
از دادن احتیار تام به مدیران ( که ابتدای اختلاس ها از اون زمان شروع شد )
از پاداش های آن چنانی فقط به مدیران و معاونین که باعث نارضایتی کارگران کارخانه ها شد
از بیشتر شدن اختلاف طبقاتی
و هزاران مورد دیگر
نا شناس 15 آبان 1394
متاسفم پیرمرد شدی جناب آقای هاشمی و اگر خدمتی برای انقلاب کردی همه رو داری پایمال میکنی ؛ به نمره امتحانت فکر نمی کنی ؟؟؟!!!!
محمدرضاجلالی 12 بهمن 1394
کاش می شد نظر مردمو نسبت به صحبتهای معقول آیت .. رفسنجانی از طریق رفراندوم فهمید خیلی از مسئو لین حرفای ایشان را قبول دارند منتهی نون به نرخ روز می خورند!
فرشاد 11 فروردين 1395
باسابقه ها مواظب باشن به طیف عمروعاص فرو نبرن!خداروشکر که درک سیاسی عوام از خواص بیشتر شده و خواص باید درس دشمن شناسی رو از دهه هشتادیا یاد بگیرن!
سینا 11 فروردين 1395
ملاک ما سوت و کف دشمن است! دشمن از هر کسی تعریف کند ریگی به کفشش است ! پس در پیمایش مسیر انقلاب ریگ به کفشان در دامنه کوه بمانند وگر نه بد سقوطی خواهند داشت ۰ راه قله بس دشوار و سنگلاخ است ۰و چه زیباست به پایین نگریستن ۰ و جز سیمرغ را راهی به قله نیست۰

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 1.365 seconds.