.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
بازهم جای خالی منطقه آزاد تجاری مازندران ؛
مصوبه مهم مجمع تشخیص درباره مناطق آزاد در استان‌ها / بازهم نامی از استان مازندران نیست / مدعیان طرح « من درآوردی سه لکه ای » پاسخگو باشند
شمال نیوز : به هر روی عدم تصویب منطقه آزاد تجاری مازندران ، آب سردی بود بر پیکره اقتصادی مازندران در این ماههای پایان کار دولت که می تواند عملکرد این دولت و نمایندگان آن در مازندران را در آینده به قضاوت بگذارد .
مصوبه مهم مجمع تشخیص درباره مناطق آزاد در استان‌ها / بازهم نامی از استان مازندران نیست / مدعیان طرح « من درآوردی سه لکه ای » پاسخگو باشند

شمال نیوز :  انگار قرار نیست چشم انتظاری مازندرانی ها برای منطقه آزاد تجاری ، حالا حالاها پایان پذیرد و چشمانشان به این فرصت ارزشمند اقتصادی روشن شود .


دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان جلسه چهارشنبه مجمع تشخیص در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما، با اعلام خبر تصویب لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی و نقش آن در شکوفایی اقتصاد استانها و توسعه تجارت خارجی با کشورهایی همسایه در چارچوب دیپلماسی همسایگی، گفت: مدت ها طول کشید تا ما با تحقیقات مفصلی که در استانها بعمل آوردیم و همچنین گفتگوهایی که با عزیزانمان در مجلس شورای اسلامی داشتیم، توانستیم معایب و اشکالاتی را که در لایحه اولیه و مصوبه اولیه مربوط به مناطق آزاد وجود داشت، اصلاح کنیم.
 
رضایی تصرح کرد: مصوبه ای که امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون این لایحه انجام داد، به جز پنج مورد، بقیه در استانهای مرزی و با هدف استفاده از فرصتها جهت توسعه توان تجارت خارجی کشور در پیوند با اقتصاد کشورهای همسایه بوده است و همراه با اصلاحاتی هم در محتوا و هم در تعداد مناطق آزاد انجام شده است.
 
دبیر مجمع تشخیص افزود: از نکات مهمی که مورد توجه اعضای محترم مجمع تشخیص بود، استفاده از فرصت ها بود. در استان هایی مثل ایلام از نفت و گاز تا معادن و منابع طبیعی وجود دارد، همچنین نزدیکی ایلام به مرکزیت عراق یک فرصت بزرگ برای رونق اقتصاد آن استان و کل اقتصاد کشورمان است.  
 
رضایی افزود: منطقه آزاد تجاری صنعتی سیستان در استان سیستان و بلوچستان می تواند تکمیل کننده نقش منطقه آزاد چابهار باشد؛ به دلیل وجود فرودگاه بین المللی و همچنین ارتباط نزدیکی که این منطقه با مرز افغانستان دارد، می تواند تجارت کشورمان را با افغانستان تقویت کند.
 

دبیر مجمع تشخیص افزود: ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان در استان کردستان و نیز ایجاد منطقه آزاد در قصرشیرین در استان کرمانشاه که هر 3 شهر از مزیت همسایگی عراق برخوردارند، می تواند فرصت های قابل توجهی اقتصادی در ارتباط با شمال عراق برای این دو استان و کل کشورمان ایجاد کند.  
 

رضایی گفت: منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر که با یک فاصله دریایی کوتاه 200 – 300 کیلومتری با همسایگان متعددمان در خلیج فارس از جمله کویت، قطر و امارات ارتباط دارد، می تواند باعث رونق اقتصاد استانهای مرزی و رشد تجارت کشورمان با همسایگان شود.
 

رضایی افزود: منطقه آزاد تجاری صنعتی اردبیل در استان اردبیل که فاصله ای کمی تا شهرهای اصلی جمهوری آذربایجان دارد، می تواند علاوه بر کمک به اقتصاد استان، به کل اقتصاد کشور کمک کند. اکنون شاهد هستیم سرمایه گذاران دیگری مثل ترکیه و رژیم صهیونیستی آمده‌اند و در جمهوری آذربایجان سرمایه‌گذاری کرده اند. کشور جمهوری آذربایجان و اکثریت مردم آن کشور، آمادگی دارند تجارت با ایران را گسترش بدهند و امیدواریم منطقه آزاد اردبیل و فعالان اقتصادی استان اردبیل زمینه استفاده از این فرصت را فراهم کنند.
 

دبیر مجمع تشخیص گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری صنعتی اینچه برون در استان گلستان، بسیار کلیدی است و می تواند زمینه تجارت زمینی با کشورهای مختلف بویژه ترکمنستان را فراهم کند.
 

دکتر رضایی افزود: کشور ما و دولت، نیازمند یک اصلاحات جدی در مناطق آزاد قبلی است که ما سعی کردیم در مناطق جدید، این اصلاحات را اعمال کنیم. توسعه اقتصادی کشورمان، نیاز به یک قانون جدید مناطق آزاد دارد و امیدوارم مجلس شورای اسلامی قانون جدیدی را در این باره تصویب کند. قانون جدید مناطق آزاد تجاری صنعتی، با گذشت حدود بیست سال از تصویب قانون قبلی، می تواند یک تحول جدی در اقتصاد کشور به وجود آورد. امیدواریم طی دو سه ماه آینده، قانون جدید مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی، از تصویب مجلس شورای اسلامی بگذرد.
 

گفتنی است مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح چهارشنبه پانزدهم اردیبهشت 1400 به ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی تشکیل جلسه داد. در این جلسه، که با حضور اعضای مجمع و رؤسای قوای مقننه و قضائیه برگزار شد، موضوع مصوبه ایجاد ۸ منطقه آزاد تجاری صنعتی و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی، اختلافی مجلس و شورای نگهبان، مورد تصویب قرار گرفت. در ابتدای این جلسه، گزارش کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص و روند بررسی های مصوبه موردنظر ارائه شد. سپس نقطه نظرات موافقان و مخالفان و نیز دیدگاه‌های نمایندگان قوه مقننه و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و تجاری به عنوان نماینده قوه مجریه مطرح گردید.
 

در این جلسه، با رای اکثریت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، ایجاد ۷ منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل مناطق آزاد تجاری - صنعتی «مهران» در استان ایلام، «سیستان» در استان سیستان و بلوچستان، «بانه» و «مریوان» در استان کردستان، «بوشهر» در استان بوشهر، «قصرشیرین» در استان کرمانشاه، «اردبیل» در استان اردبیل و «اینچه برون» در استان گلستان به تصویب رسید.
 

همچنین با رای اکثریت اعضای مجمع تشخیص، ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی شامل مناطق ویژه اقتصادی «لار» و «فسا» در استان فارس، «ابرکوه» و «میبد» در استان یزد، «زنجان» در استان زنجان، «گچساران» در استان کهگیلویه و بویراحمد، «سرو» در استان آذربایجان غربی، «خواف» و «قوچان» در استان خراسان رضوی، «خرم‌آباد» در استان لرستان، «تاکستان» در استان قزوین، «شاهین شهر» در استان اصفهان و «ساوجبلاغ» در استان البرز مورد تصویب قرار گرفت؛ این مصوبه قطعی است و به زودی توسط دولت اجرا می شود.


بازهم جای خالی منطقه آزاد تجاری مازندران


همانطور که دیدید بازهم خبری از تصویب منطقه آزاد تجاری مازندران نشد . حالا باید دید مدعیان طرح « من درآوردی » سه لکه ای چه بهانه ای دیگر می تراشند ؟


از همه جالب تر اینکه شاهین اقبال منطقه آزاد تجاری از مازندران عبور کرد و به گلستان رسید و منطقه آزاد تجاری اینچه برون در استان همجوار با درایت مسئولان آن استان ، به تصویب رسید .


مدیران ارشد مازندران و دیگر مبدعان « طرح منطقه آزاد تجاری سه لکه ای » که تا چند ماه دیگر باید ساختمان استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی را تحویل دیگران بدهند ، باید پاسخگو باشند که چرا از یک منطقه مستعد و دارای زیرساخت در استان حمایت جدی نکرده و با سه لکه ای کردن طرح منطقه آزاد از اساس تزلزل و ناهمگونی در این آوردگاه اقتصادی برای استان بوجود آوردند .


اساسا در همین ارتباط  ؛ این سئوال ها نیز مطرح می شود در این فاصله رد شدن طرح در شورای نگهبان و ارجای آن به مجمع تشخیص نظام چه پیگیری هایی صورت پذیرفت ؟ چرا از ظرفیت های نیروی انسانی درون استانی و دارای نفوذ در مجمع تشخیص و دبیرخانه آن بهره برده نشد ؟ چرا علی رغم تذکر رسانه ها مبنی بر مجهول بودن این طرح در آن بازنگری صورت نگرفت و دهها سئوال دیگر ....


به هر روی عدم تصویب منطقه آزاد تجاری مازندران ، آب سردی بود بر پیکره اقتصادی مازندران در این ماههای پایان کار دولت که می تواند عملکرد این دولت و نمایندگان آن در مازندران را در آینده به قضاوت بگذارد .


بازهم در روزهای آینده از ناکامی مازندران در تصاحب امتیاز منطقه آزاد تجاری و علل آن خواهیم نوشت .


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

حسنی 16 ارديبهشت 1400
بیشترین تبریک را باید به استاندار باهوش مازندران بابت ارائه پیشنهاد لکه ای در مازندران گفت .

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.772 seconds.