.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
شورای نگهبان مراقب پول های کثیف و سلامت اقتصادی نامزدها باشد
با اتمام موعد ثبت نام های انتخابات مجلس شورای اسلامی، اینک نوبت هیات های اجرایی و شورای نگهبان است تا صلاحیت نامزدها را بررسی کنند.

الف: بر اساس اصل 99 قانون اساسی شوراي نگهبان، وظیفه نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبري، رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و مراجعه به آراء عمومي و همه‌‏پرسي را بر عهده دارد.

 

 در هر دوره از انتخابات، اعلام نتایج احراز صلاحیت ها یکی از مراحلی است که بعد از نتایج انتخابات برای جریانات سیاسی حائز اهمیت است. 

 

در قانون فعلی انتخابات مجلس شورای اسلامی، شرایط کلی برای انتخاب شوندگان مانند اعتقاد و التزام به اسلام و نظام، تابعیت ایران، ابراز وفاداری به قانون‌اساسی و ولایت مطلقۀ فقیه، داشتن مدرك تحصیلی كارشناسی‌ارشد، نداشتن سوء شهرت در حوزۀ انتخابیه، سلامت جسمی و حداقل سن سی و حداكثر هفتادوپنج سال در نظر گرفته شده است.

 

اما در این دوره از مجلس شورای اسلامی بدون شک می باید یکی از فاکتورهای مهم شورای نگهبان و خط قرمز آن مسائل مرتبط با فساد باشد. بنابراین این انتظار وجود دارد شورای نگهبان نه تنها در مرحله بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات بلکه در مراحل دیگر نظارتی خود نیز بر این امر و عملیاتی شدن آن تاکید ویژه داشته باشد. به عبارتی بهتر با توجه به نظارت استصوابی، شورای نگهبان می باید مراقب ورود پول های کثیف و تبلیغات انتخاباتی پرهزینه و سرسام آور نیز باشد؛ چرا که چنین مسائلی می تواند موجب خرید و فروش رای، ورود افراد فاسد و شکل گیری مجلسی ضعیف و ناکارآمد منجر شود. مجلسی که نه تنها دغدغه منافع ملی و مردم را ندارد بلکه در جهت اقلیت بسیار محدودی از طبقات و اقشار جامعه قانونگذاری و اعمال نظارت می کند.

 

ناگفته پیداست شکل گیری مجلسی ناکارآمد در شرایط فعلی نه تنها می تواند مشکلات موجود را چندین برابر نماید بلکه به یاس و ناامیدی مردم علی الخصوص اقشار ضعیف  نیز دامن بزند. مردم انتظار دارند با مشارکت در انتخابات عملاً تغییری در رویه های موجود صورت گیرد و مشکلات آنها در زمینه های مختلف حل و فصل شود. اما این امر هرگز با تشکیل مجلسی با افراد مسئله دار محقق نمی شود.

 

البته با ثبت نام بیش از 16 هزار نامزد انتخابات و خلاء های قانونی، فرایند احراز صلاحیت و نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی  کاری بسیار سخت است، بخصوص این که قانون نیز آن چنان که باید و شاید از استحکام لازم برخوردار نیست و به جزئیات نپرداخته است.

 

اگر چه در در یک یا دو سال گذشته قرار بود بر مبنای کار مشترکی که بین نهادهای مرتبط(مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان) صورت گرفته بود قانون فعلی انتخابات در راستای شفافیت و مبارزه با هزینه های سرسام آور و پول های کثیف تغییر کند اما متاسفانه مجلس شورای اسلامی اهتمام لازم را برای اصلاح قانون نداشت و به تازگی نیز حتی بررسی اصلاحیه قانون از دستور کار مجلس خارج شد اما در شرایط کنونی این مسئله نیز حتی از رسالت شورای نگهبان در این باره نمی کاهد. بنابراین این امیدواری وجود دارد شورای نگهبان نقش پررنگی در غربالگری افراد سره از ناسره و پاک از مفسد داشته باشد.

 

البته به غیر از شورای نگهبان، ضرورت دارد مردم نیز در این باره حساسیت لازم را داشته باشند. در واقع بررسی و تلاش برای انتخاب افراد شایسته و بدور از هرگونه شائبه فساد و البته کارآمد، وظیفه مردم در هر انتخاباتی است. بدون شک مردم هر حوزه انتخابیه اگر دغدغه توسعه و آبادانی محل خود را دارند باید در پی گزینش افراد کاردان باشند و نباید نامزدی که حرف و حدیث درباره فساد و زد و بند آن وجود دارد انتخاب کنند. بدون شک چنین نماینده ای تمام هم و غم خود را صرف تامین منافع شخصی یا محفلی اطرافیان نزدیک خود خواهد کرد. 


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.102 seconds.