.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
۷ راه درمان سکسه با طب سنتی
برای توقف سکسکه می‌توانید مقداری بذر شوید را به آرامی بجوید. این روش قدیمی بسیار مؤثر است. رایحه بذر این گیاه با درگیر کردن اعصاب و عضلات وابسته، در کار سکسکه وقفه می‌اندازد.
به گزارش شمال نیوز،سکسکه عبارت است از انقباضات ناخودآگاه و مکرر عضله دیافراگم و عضلات تنفسی بین دنده ای.به نقل ازمشروح سکسکه یک علامت است و نه یک بیماری، در ایجاد سکسکه دیافراگم (عضله بزرگ و نازکی که قفسه سینه را از شکم جدا می‌کند) و عصب فرنیک (عصبی که دیافراگم را به مغز وصل می‌کند) نقش دارند. معمولاً در حین سکسکه، صدایی تند و سریع که در اثر حرکت غیرارادی عضلات دیافراگم و متعاقب آن بسته شدن سریع تار‌های صوتی، پدید می‌آید، شنیده می‌شود.   مکانیسم سکسکه به خوبی درک نشده است. سکسکه‌های کوتاه مدت یا short معولا به دنبال اتساع معده ایجاد می‌شود و به صورت خود به خودی و یا با استفاده از درمان‌های محلی بهبود می‌یابد و نیاز به توجه پزشکی ندارند. یکسری عوامل فیزیولوژیک می‌تواند ایجاد کننده سکسکه باشد. از این دسته، بلع هوا هنگام غذاخوردن و یا خوردن غذای زیاد و یا خوردن نوشابه‌های گازدار است. تغییر در دمای معده بدنبال خوردن نوشابه‌ها و مواد غذایی سرد یا گرم می‌تواند عامل تحریک باشد.

علل سکسکه


اگر چه سکسکه می‌تواند با علل و عوامل مختلفی بروز کند، اما مهم‌ترین عوامل ایجاد کننده این عارضه شامل موارد زیر می‌شود.

۱. تحریک اعصابی که عضلات تنفسی، خصوصاً دیافراگم را تحریک می‌کنند

۲. خوردن یا آشامیدن غذا یا نوشیدنی داغ یا مواد تحریک کننده

۳. بیماری پرده جنب (پرده‌ای که روی ریه را می‌پوشاند)

۴. ذات الریه

۵. اورمی (جمع شدن مواد زاید سمی در اثر نارسایی کلیه)

۶. مصرف برخی از دارو‌ها

۷. اختلالات معده، مری، روده یا لوزالمعده

۸. حاملگی

۹. تحریک مثانه

۱۰. هپاتیت

۱۱. سابقه عمل جراحی (خصوصاً جراحی روی شکم)

۱۲. پر بودن معده

۱۳. خنده شدید یا احساسات قوی

۱۴. تغییر در دمای محیط

دلیل اینکه نوزادان نسبت به بزرگسالان بیشتر سکسکه می‌کنند، اغلب مربوط به بدن‌های کوچک و به طور کامل رشد نیافته شان است. همان طور که در یک فرد بزرگسال، وقتی معده زیاد پر باشد می‌تواند باعث سکسکه شود، باید بدانیم در یک نوزاد هم با در نظر گرفتن اینکه بچه‌ها معده کوچک تری نسبت به بزرگ تر‌ها دارند و سریع‌تر پر می‌شود، این اتفاق خواهد افتاد.

راه‌های درمان خانگی سکسکه


زمانی که سکسکه می‌گیریم دیگران توصیه‌های بسیاری از قبیل: خوردن آب و یا نگه داشتن نفس را پیش می‌کشند که گاهی موثر و گاهی بی فایده است.

۱. نگه داشتن نفس و شمردن به آرامی از ۱ تا ۱۰،

۲. نفس کشیدن داخل یک کیسه کاغذی برای مدتی کوتاه

۳. نوشیدن سریع یک لیوان آب سرد

۴. خوردن آب

۵. خوردن یک قاشق شکر یا عسل یا قرار دادن آن در انتهای زبان

۶. بالا کشیدن زانو‌ها به درون سینه

۷. بیرون کشیدن ناگهانی و شدید زبان

۸. گاز زدن یک تکه لیموترش

۹. غرغره آب یخ

۱۰. ماساژ انتهای گلو

۱۱. خوردن یک قاشق سرکه

۱۲. نوشیدن آب به حالت درازکشیده و خوردن از سمت مقابل لیوان

۱۳.  قرار دادن انگشت در دهان

۱۴. تکان تند و شدیدی به زبان خود بدهید

۱۵. زبان کوچک را به کمک یک قاشق بلند کنید

۱۶. یک تکه نان خشک را بجوید و سپس ببلعید

۱۷. چشمان خود را ببندید و فشار ملایمی را به کره‌های چشم وارد کنید

۱۸. یک قاشق چایخوری شکر خشک بخورید

۱۹. خوردن یک قاشق شکر یا عسل یا قرار دادن آن در انتهای زبان

۲۰. بالا کشیدن زانو‌ها به درون سینه

راه‌های درمان سکسکه با طب سنتی


۱. بذر گیاه شوید

برای توقف سکسکه همچنین می‌توانید مقداری بذر شوید را به آرامی بجوید. این روش قدیمی بسیار مؤثر است. رایحه بذر این گیاه با درگیر کردن اعصاب و عضلات وابسته، در کار سکسکه وقفه می‌اندازد.

۲. دارچین

خوردن آب دم کرده آن با سرکه و مصطکی کوبیده برای رفع سکسکه رطوبی مناسب است.

۳. کندر

۵ گرم از آن را با یک مثقال زیره مخلوط کرده و بکوبید و بخورید جهت آرام کردن سکسکه، جلوگیری از آروق زدن.

۴. پونه

نوشیدن آب جوشانده آن رفع کننده سکسکه است.

۵. سوسنبر (آویشن وحشی)

نوشیدن دم کرده آن جهت درمان سکسکه.

۶. خرمالو

خوردن آن، قابض، تقویت معده، آرام کننده سکسکه، نرم کننده سینه است.

۷. نان

خشک آن را قطعه قطعه کرده و بلغ نمایید جهت آرام کردن سکسکه.

۸ بیماری که نشانه آن سکسکه طولانی است


۱. ابتلا به ریفلاکس معده

نشانه‌های ثبت شده از بیماری ریفلاکس معده عبارتند از: سوزش سر دل، دهان تلخ مزه، تهوع. جالب است که سکسکه می‌تواند یکی از علائم ابتلا به بیماری ریفلاکس معده باشد. اگر سکسکه ادامه دار بود، باید با پزشک تان برای چک کردن ریفلاکس معده تماس بگیرید، چون عدم درمان آن می‌تواند مخل شیوه زندگی باشد و سلامت معده و مری آسیب بزند.

۲. استرس زیاد

افرادی که دچار استرس‌های عصبی هستند، بیشتر از سایرین دچار عارضه سکسکه موقت و کوتاه مدت می‌شوند. از عوامل موثر دیگر در بروز سکسکه‌های موقت، می‌توان از هیجانات عاطفی، تشویش و اضطراب نام برد.

۳. ابتلا به سرطان

سکسکه می‌تواند با حضور برخی از سرطان‌ها از جمله سرطان معده یا لنف ارتباط داشته باشد. سکسکه‌ای که بیش از ۳۰ روز ادامه داشته باشد و نسبت به درمان مقاوم شود، با سرطان‌های مذکور مرتبط است. البته به گفته کارشناسان به ندرت می‌توان سکسکه را به انواع خاصی از سرطان ارتباط داد. سکسکه‌ها معمولا خود به خود بهبود می‌یابند، اما اگر زمان آن‌ها طولانی شد نیاز به درمان توسط پزشک پیدا می‌کنند.

۴. پنومونی

سکسکه طولانی مدت می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به ذات الریه باشد. سکسکه در کنار علائمی مانند درد قفسه سینه، لرز، تب شدید، و شاید تنگی نفس، نیاز به پیگیری از نظر ابتلا به ذات الریه دارد. پزشک احتمالا عکس قفسه سینه را برای تعیین ابتلا به این بیماری تجویز خواهد کرد.

۵. بیماری التهابی سیستم عصبی مرکزی

سکسکه‌های طولانی مدت همراه با از دست دادن بینایی، حالت تهوع و استفراغ را می‌تواند به بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی مانند ام اس ربط داد. در صورت ابتلابه سکسکه مزمن (بیش از ۴۸ ساعت) با پزشک مشورت کنید و به او بگویید که چه مدت است و هر چند وقت یک بار است که سکسکه می‌کنید. پزشک شما را معاینه خواهد کرد و به منظور مشخص کردن علت سکسکه مزمن ممکن است نمونه‌های خونی و ادراری بگیرد و درخواست انجام ‏CT‏ اسکن و‏ MRI ‏کند.

۶. بخشی از علائم سکته مغزی اولیه

محققان دانشگاه ایالتی اوهایو اعلام کرده‌اند که هنوز برخی نمی‌دانند سکسکه می‌تواند از نشانه‌های سکته مغزی باشد. سکسکه همراه با درد قفسه سینه، تهوع، گیجی، ضعف عمومی به عنوان برخی از علائم سکته مغزی منحصر به فرد است که اغلب زنان ممکن است تجربه کنند.

۷. داشتن یک حمله قلبی

سکسکه طولانی مدت که به طور ناگهانی آغاز می‌شود، یکی از نشانه‌های حمله قلبی است، حتی اگر با علائم دیگری مانند عرق کردن، ضعف، درد قفسه سینه و ... همراه نباشد. با این حال مانند سرطان، به ندرت می‌توان سکسکه را به حمله قلبی مربوط دانست.

۸. نارسایی عملکرد کلیه

اگر مبتلا به نارسایی کلیه باشید و سکسکه‌های مکرر را نیز تجربه کنید، این یعنی وضعیت کلیه‌ها رو به وخامت بیشتر است. سکسکه همراه با نشانه‌هایی مانند درد استخوان، بوی غیر طبیعی تنفس، منقبض شدن عضلات و ... نشان دهنده ابتلای کلیه به مشکلات جدی سلامت است.


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 1.845 seconds.