.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
در پس جنگ خیالی و منسوخ شده شهرهای استان
مازندران و «بودجه بخور و نمیر»استانی و ملی !
شمال نیوز : این ها فقط خیالات دلخوش کننده ای است که در واقعیت نمی گنجد و مازندران بجز شهدا و سرمایه های معنوی و اقلیمی اش، دارای هیچ افتخار اقتصادی و یا رفاهی نیست و آنچه در مازندران می گذرد، صدقه سر اقلیم استثنایی آن شامل دریا و جنگل است که تا حدودی مازندران را سرپا نگه می دارد!....

شمال نیوز: یکی از جدال هایی که در سال های اخیر در مازندران بر سر زبان ها افتاده و تا حدودی نیز رسانه ای شده، همین جنگ نتیجه تصویری برای صادقعلی رنجبرمنسوخ شده و خیالی شهرهاست که هیچوقت و در مجموع برای هیچ شهری،سودی نداشته است و تأسف بار تر اینکه در یکی دو سال اخیر در حالی شاهد اوج گیری موسمی این پدیده ی تلخ در مازندران هستیم که آورده ای برای هیچیک از طرفین این جنگ خیالی ندارد، چرا که مازندران در ردیف استان های کم بهره از بودجه و اعتبارات ملی و اعتبارات استانی است و در مقایسه ی بین نیازها و دریافتی ها، می توان گفت که سهم مازندران، مصداق همان ضرب المثل بخور و نمیر است و نزاع ندارها در نداری ها نه تنها به دارایی کسی نمی افزاید، بلکه هزینه های اختلاف و تخریب و آسیب را نیز بر آنها تحمیل خواهد کرد!

بطور مثال و حتی بطور عینی و مشهود، نزاع بین غرب استان با حوزه مرکزی و یا با شرق استان بر سر امکانات رفاهی و خدماتی، نزاع رسانه ای بین بابل و ساری بر سر آمار انتصابات مدیران، فرمانداری ویژه و یا شهر بهار نارنج، نزاع بین ساری و قائم شهر بر سر مقر استانی نمایشگاه بین المللی، نزاع بین ساری و میاندرود بر سر استقلال کلی میاندرود و نیز مالکیت سرزمینی فرودگاه دشت ناز، نزاع بین بابل و امیرکلا بر سر برگزاری نماز جمعه، نزاع بین دو سوادکوه شمالی و مرکزی، نزاع توأم با تهدید به جدایی بین گلوگاه و مدیریت مازندران برای دریافت خدمات بیشتر، نزاع قدیمی بابلسر و فریدونکنار، نزاع قدیمی بین بهشهر و نکا، نزاع قدیمی بین چالوس و نوشهر، نزاع قدیمی بین تنکابن و رامسر، نزاع قدیمی بین بابل و آمل، نزاع قدیمی بین آمل و محمودآباد، نزاع قدیمی بین نور و محمودآباد، نزاع قدیمی بین نور و نوشهر، نزاع قدیمی بین بابل و بندپی بر سر استقلال کلی و سایر نزاع ها از جمله نزاع های بخش ها و روستاها و غیره که گاهی اوقات فاقد واقعیت فیزیکی و بیشتر مربوط به ذهنیت های عده ای منفعت طلب و قدرت طلب بوده و گاهی هم بزرگ نمایی از واقعیت های کوچکی است که هدف آن کاهش همدلی هاست!

تأسف بارتر اینجاست که مازندران از شش جهت گرفتار تهدیدهایی است که کمتر رنگ واقعیت دارند، زیرا در حالی غرب استان ساز جدایی زده و تهدید به استقلال می کند که معتقد است مرکز استان و یا شهرهای حوزه ی مرکزی و یا حتی شرق استان، حق آنها را خورده و آنها را محروم نگه می دارند و این در شرایطی است که هر روز، گلوگاه در شرقی ترین نقطه استان به دلیل محروم بودن از مواهب استانی، مازندران را تهدید به جدایی و الحاق به استان گلستان می کند و در همین حال و هوا، مرکز استانی ها همواره از فاصله مشهود خود با سایر مراکز استانها می نالند و مرکز استان را در ردیف محروم ترین مراکز استانی معرفی می کنند و در ادامه شاهد گله های شدید شهروندان بهشهری، نکایی، میاندرودی، قائم شهری، سوادکوهی، جویباری، سیمرغی، بابلی، بابلسری، فریدونکناری، آملی، محمودآبادی و غیره از کثرت محرومیت ها و سختی معیشت ها از جمله بیکاری گسترده ی جوانان و زوج های جوان و سایر امکانات رفاهی می باشیم که انصافاً می توان گفت که در باره ی خودشان کاملاً محق اند و امکانات شهرشان در شأنشان نیست، اما قطعاً در برخوردار دیدن دیگر شهرها، راه را اشتباه رفته و فقط مرغ همسایه را غاز می پندارند!

حیرت انگیزتر اینکه در این میان گاهی هم شاهد نزاع های چندپاره در داخل یک شهرستان و یا یک حوزه ی انتخاباتی می شویم که مثلاً می خواهد منجر به رأی آوری نامزدی از منطقه ی خاص جعرافیایی و اقلیمی و قومی گردد و به همین دلیل در بین صفوف به هم فشرده اهالی یک شهرستان، شهر، بخش و یا حتی روستا نیز دو دستگی ایجاد می کنند و نگاههای شهروندان نسبت به هم غضب آلود می شود!

جالب اینجاست که در طول چند دهه گذشته، به استناد رصدهای میدانی و آنالیزهای اسنادی، به استثنای جند مورد ویژه، در مقایسه با گذشته خودشان و یا در مقایسه با شهرهای سایر استانها، عمدتاً فواید رفاهی و خدماتی چندانی را به اهالی منطقه ای خاص شاهد نبوده ایم و غالباً پس از فرو نشستن التهابات احساسی اولیه و چند تکان اداری، عملاً اتفاق میمون و مستمری به ثبت نمی رسد!

بطور مثال وقتی بودجه ای تخصیص نیابد، وقتی درآمدی محقق نشود، وقتی اعتباری تزریق نگردد، وقتی مصوبه ای در میان نباشد و یا زمانی که چالش ها و هزینه های مالی بسیار عمیق تر از حدّ تصور در برابر دیدگان مسئولین و مردم به جلوه در می آیند، انتصاب مدیران از هر شهری، به استناد واقعیات عینی و ملموس، چه نفعی می تواند برای اهالی شهر زادگاهی اش داشته باشد و یا استقرار یک نمایشگاه در شهری، در حالی که توان خرید مردم پایین و سبد خرید خانوار آسیب پذیر باشد، بجز تحمل زحمات میزبانی و ترافیک و سایر دردسرها، چه سودی برای مردم یک شهر خواهد داشت و یا حتی استقلال کلی یک شهرستان در حالیکه کیسه تهی است، چه آورده ای برای شهر دارد؟

چه ناشایست است که مردم فهیم و بیدار دل مازندرانی در هر یک از مناطق استان، تنها و تنها با دیدن ظواهر امر و زینت های فریبنده و اخبار نادرست، گرفتار احساسی نزاع هایی شوند که هیچ اندر هیچ و خروجی آنها صفر و یا نزدیک به صفرند!

مثلاً غرب استانی ها فکر کنند که در شرق استان چه خبر باشد و اوضاع آنجا احتمالاً گل و بلبلی است! و یا شرق استانی فکر کنند که غرب استان با میزبانی از این همه گردشگر داخلی و یا حتی خارجی، پول پارو می کنند! و یا به اشتباه برخی گمان کنند که در فرمانداری ها و بخشداری های جدید، بودجه و اعتبار سرازیر شده و پروژه ها پشت سر هم در آنجا صف کشیده اند!

و بدتر از همه ی این حالات و احتمالات، نگاه حسرت انگیز استان های کویری و غیره به مازندران است که فکر می کنند استانی با این همه سرسبزی و نشاط اقلیمی و موقعیت های توریستی، مظهر برخورداری از مواهب اقتصادی و رفاهی است و با فقر و محرومیت در بیگانگی کامل قرار دارد!

این ها فقط خیالات دلخوش کننده ای است که در واقعیت نمی گنجد و مازندران بجز شهدا و سرمایه های معنوی و اقلیمی اش، دارای هیچ افتخار اقتصادی و یا رفاهی نیست و آنچه در مازندران می گذرد، صدقه سر اقلیم استثنایی آن شامل دریا و جنگل است که تا حدودی مازندران را سرپا نگه می دارد!

حقیر قصد سیاه نمایی از اوضاع معیشتی تمامی شهروندان مازندرانی ندارم، اما می خواهم تأکید کنم که سطح رفاه و خدمات و اشتغال و درآمد و غیره در شأن هیچیک از شهرها از غربی ترین نقطه تا شرقی ترین نقطه ی مازندران نیست و مرکز استان هم در همین قاعده، قابل دفاع است، همانگونه که سایر شهرهای بزرگ استان مثل بابل و آمل قابل دفاع اند!

مخلص کلام اینکه وضعیت نامطلوب موجود، ارزش درگیری ها و نزاع های متکثر و بی پایان را نداشته و ما باید در سال همدلی و همزبانی، بیش از آنکه انرژی های خود را مصروف مصاف های بی فایده کنیم، شایسته تر آن است که با همکاری و مشارکت هر چه بیشتر، به مازندران یکپارچه ای فکر کنیم که هر روزمان بهتر از دیروزمان شود و از طرفی در مظان طمع آبی و خاکی استانهای همسایه از مازندران گرفتار نمانیم!

ثمره ی همدلی و همزبانی، وحدت ملی و انسجام اسلامی است و این دو مؤلفه قطعاً به اقتدار استانی می انجامند و هم افزایی انرژی های پراکنده موجب افزایش حجم نگاه سیاستمداران کشوری به مازندران خواهد شد و در این شرایط است که گوشه نگاه مقامات قوای سه گانه، مازندران را نیز در حوزه عنایت قرار داده و ما هم در تخصیص ها و سفرها و مصوبه ها، سهم های مشابه با استانهای برخوردار را نصیب خود خواهیم کرد!

به هر حال باید بپذیریم که تفرقه ها و اختلافات درون استانی بر سر مسائل نه چندان مهم، موجبات تسلط دیگران را بر ما فراهم کرده و از آقایی و همترازی ما با استانهای برتر می کاهد و همین امر، مقدمات سقوط تدریجی جایگاه اجتماعی ما را فراهم و تقویت می کند و این نه در شأن مردم مازندران و نه در شأن مدیران آن نبوده و باید به این نزاع ها و البته هر نزاع بی فایده ی دیگری پایان داد!

در پایان از اصحاب رسانه و صاحبان کرسی و اندیشه و تریبون و قلم انتظار می رود تا با گشایش موضوعات و تنویر افکار عمومی و خواص، حواس مازندرانی ها را به اموری متمرکز کنند که زمینه های توسعه ی همه جانبه ی استانی را بیش از پیش تقویت کرده و بر اساس حکمت نامگذاری سال 1394 از سوی مقام معظم رهبری، عامل وحدت و همدلی و همزبانی و مانع از نزاع های مشابه عصر جاهلیت شوند.

صادقعلی رنجبر-عضو هیئت علمی دانشگاه


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

حمید 28 فروردين 1394
احتراما بنده بعنوان غیر مازنی قلبا دوست دارم مازندران با تمام پتانسیلی که داره حرف اول رو در اقتصاد و شکوفایی استان در بین سایر استانها بزنه.با مطالعه دقیق این متن میتوان آنراحس کرد که اگر همین طور پیش بره استان فلج میشه.یا حق
سید محمد 28 فروردين 1394
خدا خیرت بده حرفت حق نیاز به تفکر و عمل داره
- 28 فروردين 1394
اقاي رنجبر ايا شما همان شخصي هستيد كه زماني مسئوليت جهاد سازندگي را عهده داربوده ايد؟ اگر جواب شما مثبت است جنابعالي هم دردوران مسوليت خودتان براي اخذ بودجه ازمنابع ملي واستاني تلاشي نداشته ايد وبه بالا دستي خودتان سكوت تحويل ميداديد تا در سمت رياست بمانيد.اگر ان فردنيستيد استحضار داريد كه مازندران با گلستان فعلي تقريبا 8درصر جمعيت كشور راداشته وشامل جنگل ودريا نيز بوده كه هزينه ملي داشته است وبا وصف موجود حداقل 10درصد بودجه كشور ميبايست به اين استان اختصاص يابددرصورتيكه تا جدايي گلستان بين 2تا3درصداعتبارات باين استان اختصاص مييافت حالا هم كه خود بهتر ميدانيدا
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 29 فروردين 1394
اشتباه گرفتی برادر
مازندرانی 28 فروردين 1394
با درود...این مشکل و ناله ها مختص به مازندران و شهرهای استان نیست این مشکل همه شهرهای ایران و استانها است...این ناله ها بین گرگان و گنبد...شرق گلستان و غرب گلستان...رشت انزلی و لاهیجان...شرق گیلان و رشت...خرم اباد و بیرجند...اصفهانو خوانسار و شهرهای اصفهان...سمنان و شاهرود....اکثر شهرها با مراکز استانها مشکل دارند...ولی ایا مرکز مازندران با سایر مراکز قابل مقایسه هست؟کدوم مرکز استان کشور تجزیه میشه و فرودگاه و امکاناتش میشه واسه یه شهرستلن دیگه...بله نباید سایر شهرستانها محروم باشه و همع شهرها باید امکانات خوب داشته باشن...نتیجه میگریم نه مرکز استان مدیر و نماینده قوی داره نه سایر شهرستانها.
محمد 29 فروردين 1394
از محدود مقالات زیبای شما آقای رنجبر بوده و کمال تشکر را دارم
ناشناس 28 فروردين 1394
دقیقا درست میفرمایین اختلاف بینداز حکومت بکن با این همه سرمایه ملی چه در ایران و بخصوص مازندران فقر و بدبختی بیداد میکنه دریا و جنگل شده ملک خصوصی بعضی ها.
م/آ 29 فروردين 1394
... مازندران بجز شهدا و سرمایه های معنوی و اقلیمی اش، دارای هیچ افتخار اقتصادی و یا رفاهی نیست و آنچه در مازندران می گذرد، صدقه سر اقلیم استثنایی آن شامل دریا و جنگل است که تا حدودی مازندران را سرپا نگه می دارد!
واقعيتي آزار دهنده
اکبرزاده 29 فروردين 1394
یکی از عواملی که سبب تشدید عقب افتادگی استان این تفکر است که ما نمی توانیم باهم کار کنیم یا مدیر توانمند مازنی نداریم و برای حل مشکل اختلافات و تخصیص عادلانه منابع بین شهرها افرادی غیر بومی را با افتخار بر مسند مدیریت استان مینشانیم. بارها و بارها این تکرار شده است این موضوع ضمن ضمن تحقیر توانمندی مدیریتی و عدم تکامل و رشد نیروهای بومی سبب قبول این تضادهای غیر واقعی بین شهرها و فاصله واقعی با وضعیت رشد نسبی سایر استانها است. همه با همدلی از قابلیتهای منابع انسانی برای رشد و تعالی استان بهره گیریم.
نا شناس 29 فروردين 1394
مسئوليت جهاد سازندگي را دکتر غلامعلی رنجبر برادر حاج دصادق رنجبر داشته اند.
نا شناس 29 فروردين 1394
اقای رنجبر یک طرف قضیه خود جنابعالی هستی بس کن اینقدر شعار نده وبا قلمت مردم را گمراه نکن .حرفهای تو با عملت کاملا متفاوت است به جلسات شب نشینی خودتان مراجعه کنید وخدا را نا ظر به کارتان بدانید انوقت اینگونه قلم نمی زنی .
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 29 فروردين 1394
اقای رنجبر بس کنید لطفا. دولت سایه شما دیگر سایه ندارد
نا شناس 29 فروردين 1394
تیم فوتبال راه آهن تهران را به مازندران داده بودند .بعد از یک هفته تمامی بازیکنان با قهر از اینجا رفتند و اعلام کردند ، هیچ گونه مدیریتی نیست و همه جای مازندران سبز است به جزء زمینهای فوتبال
نا شناس 29 فروردين 1394
سلام
از جناب آقای رنجبر بخاطر دلنوشته ای که از سر سر دلسوزی نگاشته اند تشکر می نمایم واقعیت قطعی و مسلم امروز استان ماست عده ای می خواهند ما را به جنگ این شهر و آن شهر مشغول کنند تا انرژی مارا به تحلیل ببرند و خودشان سود ببرند
نا شناس 29 فروردين 1394
ظاهرا آقای رنجبر سودای شرکت در انتخابات را در سر دارد .این ناله ها را یا چند روز قبل از امتحان کنکور می شنویم یا قبل از انتخابات
استاد دانشگاه علوم اجتماعی 29 فروردين 1394
مازندران تا دوران شاه عباس (که به طور رسمی ضمیمه ایران شد)به طور خود مختار اداره میشد و زیر نظر حکومت مرکزی به طور مستقیم نبود. از آن زمان به بعد به ویژه در دوران پهلوی و در حال حاضر یک سیاست نانوشته اما توافق شده در حکومت مرکزی وجود دارد مبنی بر تضعیف برخی مناطق از جمله تبرستان بزرگ تا سرکشی نکنند و یکی از آنها جنگ شهر ها و روستا ها می باشد. این یک تحقیق علمی است که در صورت تمایل حاضر به انتشارش هستیم. علت ضعیف بودن مراکز استان های شمالی مانند رشت و ساری و گرگان نسبت به سایر مراکز استان ها هم همین است...
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 19 ارديبهشت 1394
استاد عزیز آخه تا کی باید این وضع ادامه داشته باشد. بالاخره یه فکری باید کرد یه راهکاری باید اندیشید. بزرگان این سه استان به خصوص مازندران با دولتمردان و سیاسیون بنشینند صحبت مشکل حل شود.
ماردکوه 28 فروردين 1394
ی عده خیلی کم گلک بودن که نشانه برادری در شرق و غرب کل این خطه هست فراموش کردن که باعث این ناراحتی در غرب مازندران شده
123 29 فروردين 1394
با ستناد مصوبه شماره 358972/4 مورخ14/10/89 معاون سیاسی وزارت کشور در خصوص مصوبه شماره 545924ت/223010 مورخ 6/10/89 هیات محترم وزیران مبنی بر ایجاد شهرستان میاندورود در تابعیت استان مازندران موافقت شده است. شهرستان میاندورود نه میاندرود.....آقای رسانه .....آقای نویسنده .......
نا شناس 29 فروردين 1394
احسنت از مطالب شما ... استفاده کردیم چه راهگشا و عالی بود . اگر استان به حرفای شما گوش دهد تا الان توسعه پیدا می کرد.
نا شناس 29 فروردين 1394

دکتر قلمت مانا - از نور
احسان 29 فروردين 1394
برخی دستگاه های اجرایی نظیر سازمان پزشکی قانونی، سازمان انتقال خون، سازمان دامپزشکی و سازمان زندان ها براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی از پرداخت های قابل توجهی حتی تا میزان سه برابر حقوق و مزایای دریافتی تحت عنوان فوق العاده جذب برخوردار شدند.

• بند ب ماده (۲۰) قانون برنامه پنجم نیز بسیاری از کارمندان دستگاه های اجرایی مشمول قانون نظیر دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی و صندوق رفاه دانشجویان را از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری خارج کرد که نتیجتاً ضوابط پرداخت جدیدی را اجرا می کنند.

• قوه قضاییه نیز با مصوبه ای که به استناد بند الف ماده (۵۰) قانون برنامه پنجم توسعه از هیات وزیران گرفت، حقوق کارمندان خود را حداقل به میزان ۵۰ درصد افزایش داده است.

• وزارت کشور نیز براساس تصویبنامه شماره ۶۳۱۳۲/ت ۴۸۷۵۳ ه مورخ ۲۰/۳/۱۳۹۲ حقوق کارمندان خود را تا ۳۵% افزایش داد.

• سازمان ها و نهادهای عمومی غیر دولتی نیز که بعضاً دارای وابستگی سازمانی و مالی به دولت هستند غالباً از مکانیزم های بخش خصوصی تبعیت می کنند و وجوهی خارج از قاعده را به کارکنان و مدیران خود پرداخت می کنند.

از جمله این سازمان ها می توان به سازمان تامین اجتماعی که صاحبان اصلی آن کارگران و کارکنان کشور هستند و صدا و سیما که بخشی از حاکمیت محسوب می شود اشاره کرد که قواعد پرداخت مخصوص به خود دارند.
اکبریان 19 ارديبهشت 1394
از یک منبع مطلع شندیم که دستگاه ها و ارگانهای استان تهران، هر چند وقت یکبار تابلوهای نقاط مرزی دواستان مه مرز را نشان می دهند را کنده و به داخل مازندران پیش روی می کنند. البته هم استانی ها ما در آن دستگاه ها در اکثر موارد واکنش نشان می دهند.
نمونه بارز این داستان در ورودی استان از راه فیروزکوه می توانید به عینه ببینید. تابلویی تا یکی دو سال پیش در ابتدای گدوک ورورد شما را به استان مازندران خوش آمد می گفت. وی الان تشریف ببرید ببینید خبری از آن تابلو نیست. و یکسری جوانان احساسی سوادکوه را تحریک کردند که آقا اگر از استان مازندران جدا شوین، سواد کوه می شود اتریش یا سویس.
اکبریان 19 ارديبهشت 1394
در مازندران نوعی از خود بیگانگی مفرط بین مازندرانیان شیوع پیدا کرده که من فکر می کنم بسیاری از این مشکلات ناشی از آن است.
فرار از فرهنگ و زبان و قومیت خود، بسیاری از مازندرانی ها نسبت به زبان مادری خود بیگانه محضند و این را افتخار می دانند. بویژه در شهرها. این موضوع چنان دامن گیر مازندرانی شده که وقتی با آنها مازنی صحبت می کنیم گویی به زبان اجنبی سخن می گویی و چنان سرد با اوغاتی تلخ جواب می دهند که تو را پشیمان می کنند. به خدا من در تهران راحتتر به مازنی صحبت می کنم تا در خود مازندران.
به همین نسیت و پیرو همین موضوع، مازندرانی ها نسبت به سرزمین مازندران هم بیگانه شدند. به لحاظ روانی و اجتماعی خواهان این هستند که جزیی از مازندران نباشند. چرا نمی دانم
این موضوع باید بررسی و حل شود. تا مازندرانی ها به مازنی بودن خود ایمان، اعتماد و افتخار نداشته باشند. و این اعتماد به نفس اجتماعی آنها احیا نشود، همین مشکلات را داریم.

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.09 seconds.