.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
با اختصاص کمترین طرح های ملی و پروژه های عمرانی
توسعه مازندران ؛ از رويا تا واقعيت !
شمال نیوز: دیرزماني است كه مردم مظلوم و ساکنان صبور این خطه جور ظاهر فریبای زادگاه خویش را می کشند و در پرتو سياستهاي آزمون و خطاي تصمیم سازان با مسکنت و نداری خود سوخته و ساخته اند!!

كوروش غفاري چراتي- تأملی كوتاه در ماهیت و درونمایه رويكرد مردم مازندران به سياستهاي دكتر روحاني نشان می دهد كه یکی از اساسی ترین آرزو و مطالبه ساكنان اين خطه رويايي از دولت يازدهم رونق اقتصادی و توسعه عدالت اجتماعی بوده است. توسعه ای که متضمن سربلندی و آسايش مردم و مایه مباهات دولت خواهد بود.

با این وجود، پژوهشی در سیمای اقتصادی استان مازندران به وضوح نشان می دهد که در طول سالهاي گذشته این خطه مستعد علیرغم پتانسیل بالای تولیدی در تمامی زمینه ها، از کمترین ميزان سرمايه گذاري هاي توسعه آفرين در قياس با بسياري از استانهاي كشور برخوردار بوده و هم اكنون از نارساییهای عدیده ای رنج می برد.

نارساییهای بغرنجی که بخش اساسی آن ریشه در ناکارآمدی سياستهاي مدیریتي و عدم برنامه ریزی درون استانی و همچنين عدم توازن در توزیع عادلانه سرمایه و امکانات در سطح کلان داشته و دارد. متأسفانه مازندران ، این سرزمین ماهی و برنج، سبزه و باران همه ساله از رهگذر چنین سیاستهایی متضرر و باز هم متضرر می شود.

اختصاص کمترین طرح های ملی و پروژه های عمرانی اشتغال زا، مولد و راهبردی به این استان، عدم پایه گذاری صنعت به بهانه واهی حفظ محیط زیست در طول سالهای گذشته، نابسامانی کسالت آور و ناامیدکننده در مدیریت اقتصادی استان بویژه در بخش کشاورزی و توریسم که بستر و اساس اقتصاد مازندران را تشکیل می دهد، هرج و مرج و نابسامانی در سیستم بازار و گرفتار آمدن تولیدکنندگان محصولات زراعی و دامی در چنگال دلالها و واسطه ها و نبود نظام قیمت گذاری مصوب و قابل اجرا به خصوص در زیربخشهای کشاورزی، استیلای روابط بر ضوابط در نظام اداری و دست و پاگیر بودن سیستم بوروکراسی از جمله معضلات مدیریتی است که ساکنان این خطه زرخیزسالهاست با آن دست و پنجه نرم می کنند. وجود بیکاری با نرخی معادل 15درصد بسیاری از جوانان جویای کار را در دام خود گرفتار کرده و آرزوی دستیابی به آینده ای امیدوار کننده را تقریباً زایل ساخته است. ساحل زیبای خزر که می تواند بستر نوینی برای شکوفا یی اقتصاد استان باشد، آن چنان به تصرف اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکتهای دولتی درآمده که ازگستره 330 کیلومتري آن كمتر از 30كيلومتر آن برای استفاده 20ميليون گردشگري كه همه ساله به استان سفر مي كنند باقی مانده است! ساحلی که به گفته كارشناسان هر کیلومتر آن قابليت ایجاد اشتغال مستقيم برای یک هزار جوان جویای کار را به آسانی دارا مي باشد.

جنگل کماکان در حال نابودی است و مراتع روز به روز برهنه و عریان تر می شود. هنوز بحران آب با وجود بارندگی های بسیار مطلوب بعلت عدم وجود زيرساختهاي ذخيره سازي و انتقال، ساکنان مازندران بویژه کشاورزان را آزار می دهد و در سرزمینی که دست کم 5ماه از سال باران می بارد، خشکسالی چون عفریتی هلاک کننده زمین و زمان را تهدید می کند.درچنين شرايطي بايد پرسيد آيا اميدي به تحقق برنامه هاي توسعه و رونق اقتصادي در استان مازندران وجود دارد؟ بی تردید تلاش های دولتمردان استان در تهیه و تدوین برنامه های اقتصادی و توسعه ای قابل تقدیر است اما هرگزکافی نیست . چرا که سالها حق مازندران و مجموعه استان های شمالی در قالب مصوبه ای غیر علمی به سایر استان ها داده شد و با وجود اعلام مازندران بعنوان قطب کشاورزی، وضعیت امروز استان به جایی رسیده که به جرات می توان گفت در این استان وزن مسائل و مشکلات کشاورزی سنگين تر از تولیدات آن است! و این دقیقا بدان معناست که برنامه ریزان و تصمیم سازاني كه در طول سالیان گذشته با تصمیمات غیر اصولی خود توسعه صنعتی را از مازندران گرفتند و بر توسعه کشاورزی تاکید نمودند حتی در زمینه کشاورزی هم به تعهدات خود عمل ننموده اند!!

در همين راستا بايد گفت برنامه هاي غيرمدوني كه از سوي برخي دستگاههاي اجرايي به ويژه استانداري درزمينه تشویق ، جذب و جلب سرمایه گذاران در مازندران در دستوركارقرارگرفته نيز هر چند اقدامی بسیار دیرهنگام و البته به تاسی از سایر استان ها انجام مي شود اما از آنجاییکه برای سرمایه گذاری در مازندران هیچ جاذبه ، امتیاز و اولویتی از سوی دولت لحاظ نشده است، این برنامه ها نیز عملا فاقد هر گونه کارآیی و ثمربخشی است .

به اعتقاد كارشناسان؛ اجرای سیاست ها و برنامه های اقتصادی دولت که با هدف جبران مافات در دستور كار قرار مي گيرد لزوما باید در پرتو برنامه حمایتی باشد تا سرمایه گذاری در مازندران که امروزه در شمار عقب مانده ترین استان های کشوراز حيث توسعه زيرساختهاي اقتصادي محسوب می شود،جذاب تر و اقتصادی تر از سایر استان ها جلوه کند، چرا که اگر غیراز این باشد هیچ تغییری در روزگار اقتصادی استان مازندران حادث نخواهد شد و کماکان وجود انگیزه هاي فراوان سرمایه گذاری در کرمان و سمنان و اصفهان به لحاظ برخورداری از امتیازاتی ویژه ، رویاهای ما را نامحقق خواهد ساخت!

خلاصه کلام آنکه؛ دیرزماني است كه مردم مظلوم و ساکنان صبور این خطه جور ظاهر فریبای زادگاه خویش را می کشند و در پرتو سياستهاي آزمون و خطاي تصمیم سازان با مسکنت و نداری خود سوخته و ساخته اند!!

امید است حقیقت به چشم بصیرت جلوه گر شود و مازندران این دیار سرداران بزرگ، این مهد شیران شرزه که با شجاعت بی مثال خود در طول 8سال دفاع مقدس خواب خوش را بر چشم خیل خناسان روزگار حرام نمودند در پرتو سیاستهای سنجيده و راهبردي دولت يازدهم از نعمت داشته های خود منتفع گردد كه اين حق مازندران است.


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

رضا 28 مهر 1393
با این استاندار به کجا خواهیم رفت خدا می داند .حتی حرف زدن هم نمی داند
maziar 28 مهر 1393
توسعه پایدار مازندران با همت همه مازنی های داخل و خارج استان امکان پذیر می باشد.
با توجه به چشم انداز و فرمول توسعه در ده سال آینده
: نفت-خودرو و توریسم. که درآینده نزدیک توریسم جای خودرو را خواهد گرفت، بنا براین قدم اول: زیرساخت های سواح دریا را آماده کنیم.
رجب شعبانی 28 مهر 1393
جناب اقای غفاری چراتی
باتشکر ازدلسوزی شمانسبت به مشکلات استان ومردم استان که شاید تلنگری باشد برای مسئولین وراهگشایی برای حل مشکلات این خطه
غلامرضا 28 مهر 1393
اقای غفاری از اینکه مشکلات اقتصادی وبی مدیریتی استان راهراز گاهی باز گو میکنید از شما تشکر می کنم اما کو گوش شنوا چون اینها اصلا مدیر نیستند امثال استاندار کرفته تا رسد به مدیر کل اموزش وپرورش و... که در باره انها اظهار نظر کرد.

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.287 seconds.