.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
راه توسعه مازندران از دالان دانشگاه می گذرد
ایرج نیازآذری

دیباچه: در اوج هیجان ناشی از برنامه مناسبتی 17مرداد روز خبرنگار درتالار اجتماعات بانک ملی بابلسر استاندار محترم مازندران از اصحاب رسانه خواست تا روی این پرسش تمرکز نمایند که چگونه می توانیم استانی توسعه یافته باشیم ؟ پرسشی که ذهن اصحاب رسانه استان را درگیر نموده و انشااالله شاهد انعکاس پاسخ های مستدل اهالی قلم در این زمینه خواهیم بود. چه آنکه پرسش استاندار خود فصل جدیدی را درجهت گیری رسانه های استان به سوی کار فکری وتلاش میدانی بدنبال خواهد داشت.

اما استاندار مازندران دوهفته بعداز برنامه ارزشمند روزخبرنگار سفردیگری به شهرستان مهم و استراتژیک بابلسر خواهد داشت و اینبار با دانشگاهیان استان مازندران دیدار خواهد داشت.دیداری که عصر اول شهریورهمزمان با روز بزرگداشت حکیم ، پزشک و فیلسوف شهیر ایرانی جناب بوعلی سینا مقارن خواهد بود. واین تقارن معنادارو همزمانی با سالروز شهادت امام علم و منطق حضرت موسی ابن جعفر علیه السلام خود مبین اهمیت این سفر و دیدار و بلندی جایگاه و منزلت جامعه علم و عالم است.

نخست: نزدیکی زمان برگزاری این دو دیدارآنهم درآستانه هفته دولت و اولین سال استقرار دولت تدبیر و امید پاسخ به پرسش مرد سپید موی استان مازندران را آسان تر و کارشناسی می سازدو این که جناب استاندار: راه توسعه استان مازندران از دالان دانشگاه و نهادهای علمی می گذرد!. چرا که منابع انسانی و دانش با ارزش ترین دارایی هر ملت و جامعه است و خوشبختانه این سرمایه غنی در تخصص های مختف در دسترس شماست.

دوم : کارکرد دانشگاه ایجاب می کند اولا دانشگاهیان بدنبال نقش آفرینی بیشتری در عرصه تحولات سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی استان مازندران باشند و در طیف دیگر دستگاه های اجرایی نسبت به ارجاع مسائل و مشکلات خود دانشگاه را مخاطب قرار دهند. و دانشگاه در کنار فعالیت های آموزشی بصورت کلینیکی مسائل و مشکلات استان را رصد ، پالایش وسپس درمان نمایند.چنان که پزشکی کردن مسائل اجتماعی یکی از عناوین مقالات سمینار بررسی مسائل اجتماعی مازندران در دانشکده علوم اجتماعی و انسانی بوده است.

سوم : وقتی سخن از نقش آفرینی دانشگاه در عرصه تحولات استان می شود توجه به مدیریت دانش بنیان و کاربست مطالعات و یافته های پژوهشی دانشگاهیان مد نظر است.نه اینکه دانشگاه بخواهد در امور اجرایی استان دخالت نماید یا دستگاه های اجرایی بیایند جای دانشگاهیان قرار گیرند.- البته تعارض نقش ها و ماموریت ها در سالهای اخیر پیشامدناگوارکشورمان بود- ماموریت و رسالت نهاد دانشگاه به عنوان مرکز پویش و پایش تحولات علمی و نهاد دولت به عنوان مجری و تامین کننده نیازهای جامعه طبق قانون تعریف شده است.چه آنکه دستگا ه های اجرایی طبق مجموعه ای از ضوابط و مقررات عمل می کنند و در دانشگاه در گام اول روی مبانی نظری پدیده ها بحث می شوداما دانشگاه درکنار تربیت نیروی متخصص و آموزش نیروی انسانی مورد نیاز کشور همواره بدنبال پاسخ دادن به سایر نیاز ها و مسائل جامعه بوده و باید باشد. دانشگاه این دسته از مسائل را در قالب طرح های تحقیاتی و مطالعات میدانی ، رساله های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، تالیف کتب و برگزاری همایش های علمی پاسخ می دهد.

چهارم : سفر استاندارو معاونان ایشان با همراهی برخی مدیران اجرایی استان به دانشگاه که همراه با نشست روسای دانشگاه های مازندران خواهد بود سازوکارهای مشارکت دانشگاهیان در روند تحولات استانی دراجابت به در خواست و تاکید رییس جمهوری اندیشمند را مورد بررسی قرار خواهد داد.سفری که می تواند روندها و رویکرد توسعه استان مازندران رانیز تحت تاثیرخود قرار دهد.

پنجم : اگرچه امروزه معدل سطح معلومات ودانش کارگزاران دولت بالاست و این ها دانش آموختگان و پرورش یافتگان دانشگاه می باشند اما تحولات سریع و کم نظیر در جهان کنونی و رشد لحظه ای مسائل و نیازها لزوم بروزشدن هردو نهاد دولت و دانشگاه و تحکیم تعامل دوسویه را دو چندان می نماید. در این میان رسالت دانشگاه به مراتب سنگین تر و عمیق تر است.البته دانشگاه های استان و به ویژه دانشگاه مازندران برای ایفای این رسالت به حمایت گسترده و توجه همه جانبه مسوولان استان به خصوص شخص استاندار دانشگاهی احتیاج مبرم دارند.

ششم : متاسقانه برخی مشکلات و تنگناهای اعتباری ،کمبود فضای آموزشی و کمک آموزشی ،رفاهی و آزمایشگاهی کاهنده توان و توجه مدیران دانشگاه در پرداختن به وظایف اصلی و محوری دانشگاهیان در بخش آموزش و پژوهش شده و جا دارد مدیریت ارشد استان کمک به حل مطالبات و مشکلات دانشگاه مازندران را در اولویت خویش لحاظ نمایند.

هفتم : سخن حکیمانه مقام معظم رهبری مبنی بر" علم محوری به عنوان گفتمان مسلط جامعه " خود تاکیدی بر اهمیت و نقش تصمیمات دانش بنیان در پیشرفت جامعه می باشد. ونقش بی بدیل دانشگاهیان در تعمیق این گفتمان در جامعه برکسی پوشیده نیست. هچنین تاکید بر آزادفکری و آزاد اندیشی وبرگزاری کرسی های آزاد علمی مستلزم حمایت نهاد سیاسی استان از مدیریت دانشگاه هاست. چراکه دانشگاهیان از نقش آفرینان و خالقان حماسه 24 خردادمی باشند. حماسه ای که توجه به غیرامنیتی کردن دانشگاه ها و فراهم شدن فضای باز سیاسی برای تشکل های دانشجویی را در صدر مطالبات خود قرارداد.

هشتم : این قلم با اتکابه منویات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و رویکرد علم محورانه ریاست محترم جمهوری پاسخ پرسش استاندارفرهیخته در روز خبرنگاردر چگونگی توسعه استان مازندران را در توجه همه جانبه نهاد دولت به نهادعلم و دانشگاه می داند ومضاف براین شعار"بدون پژوهش و مطالعه تصمیم گیری نکنیم" ویا "پژوهش پیشران اقتصاد دانش بنیان"، تبدیل دانش به تکنولوژی و راه اندازی نهاد واسط بین دانشگاه و دولت در قالب" ایجاد مرکز راهبردی مطالعات مسا ئل استان " از دیگر کلید واژه های پاسخ کنشگران توسعه معطوف به پرسش استاندار مازندران است.

نهم : ارتباط "دانشگاه با صنعت "و تعامل " حوزه و دانشگاه " از دیگر موضوعات مهم کشور و متناسب با اهداف و محتوای شعار سال "اقتصاد و فرهنگ "می باشد. موضوعی که از جهات مختلف به سیا ستگذاری، باز اندیشی و باز مهندسی روشی و ساختاری نیاز دارد تا با هم افزایی دو گانه صنعت – دانشگاه و حوزه – دانشگاه مسائل اقتصادی و فرهنگی کشور به غنای علمی و فرهنگی بیشتری دست یابد. بسط اهمیت این دو موضوع که از مسائل مهم گفتمانی کشور است مجال و فرصت مغتنم می طلبد و البته جا دارد موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت در شرایط اقتصاد مقاومتی و صورت بندی های اخیر بازیگران بین المللی و تحولات منطقه ای توسط دولت و هیا ت رییسه استان بیش از پیش رصد و اهتمام شود.

دهم و آخر: تقارن این سفر و نشست با سالروز شهادت حضرت امام جعفرصادق علیه السلام که امام خمینی رحمت الله در وصیت نامه الهی وسیاسی خویش فرمودند. ما مفتخریم که مذهب ما «جعفری» است که فقه ما که دریای بی‌پایان است، یکی از آثار اوست ؛" لزوم شا گرد پروری" به عنوان یکی دیگراز منویات مقام معظم رهبری رادر شاگردی درس های مکتب جعفری شایسته اهتمام بایسته دانشگاهیان در "سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی "می دانم. وبه رسم ادب لازم است به ساحت قدوسی آن امام همام ادای احترام نمائیم و مراتب تعزیت و تسلیت خالصانه خود و جامعه دانشگاهی را محضر حضرت ولی عصر عجج الله تعالی فرجه الشریف عرضه بداریم. و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين.

ایرج نیازآذری؛ روزنامه نگار و مشاوراجرایی ، رسانه ها و ارتباطات رییس دانشگاه مازندران


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 29 مرداد 1393
منظورت از دانشگاه آزاد ساری هستش!!!!!
دانش دوست 29 مرداد 1393
وقتی در بین اینهمه اهل فضل و کرامت در دانشگاه چند نفر آدمی که بتوانند موضوعی را تحلیل کنند پیدا نمی شود و فقط بر اساس تعصبات حرف و سخن گفته می شود با توسعه چه می توان کرد؟ وقتی مدارک دکتری به این مفتی و آسانی و بدون توجه به تربیت حقیقی از دانشگاههای مختلف با دریافت هزینه های هنگفت داده می شود، از علم و دانش و حل مشکل توسعه چگونه می توان سخن گفت؟
وقتی استاندار بر اساس تعصب شهرستانی و محلی نیروهای خود را چینش می کند و نظر آنها را ملاک عمل قرار می دهد و باور دارد که همه علم و هنر و تعهد در آنها وجود دارد و تنها آنها هستند که شایسته مشورت هستند و با بلوف های سیاسی و مدیریتی مشکلات را حل شده می بینند و به نقد ناقدان هیچ توجهی ندارد، نظر دانشگاهیان چقدر می ارزد؟
آقای نیاز خیلی خوش خیالی که فکر می کنی حرف های شما گوش شنوایی هم دارد؟ راست است که تنها راه توسعه استان توجه به نظرات علمی و مبتنی بر مطالعه و دانش و تحقیق دانشگاهیان است ولی آدمهای الکی دکتر شده و چنگ زده بر اریکه مدیریت استان با سالوس بازی و زبان بازی فرصت های استان را از دست می دهند و از نزدیک شدن دانشگاهیان به استاندار مانع می شوند و همان تعداد مشخص و مانع ساز را برای نظر دادن به استاندار کافی می دانند.
آقای نیاز کجاست دلسوزانی که بتوانند از دانشگاهیان الگوی توسعه را مطالبه کنند؟ البته نقد دانشگاهیان را هم باید انجام داد که بسیاری از تحقیقات ادعایی به پشیزی هم نمی ارزد و با لطائف الحیل و به صورت صوری و ظاهر سازی و بدون لحاظ نیازهای حقیقی فقط گزارش نویسی می کنند و واقعاً به درد کار نمی خورد. تحقیقات بسیاری فقط به درد پز دادن و مدرک گرفتن و ارتقاء از سطوح دنشیاری واستادی می خورد و فخر فروشی و پروفسوربازی تنها محصول آن می باشد. کدام اقتصاد دان الگوی اقتصادی مناسبی را برای استان ارائه نموده است؟
کدام استاد متخصص توسعه الگوی توسعه مناسب را برای استان نسخه کرده است؟ کدام استاد نانوتکنولوژی توانست محصولی از نانو را به طور حقیقی برای استان در اختیار گذاشته که منجر به ارزش افزوده ای شده باشد؟ مشهورترین اساتید نانوی استان جز پول سازی و اعتبارسازی برای خود و احیاناً کلاه گذاشتن بر سر شهرداری ها در امر ساخت نانوفیلترها برای تصفیه شیرابه های زباله ها که در عمل کارایی نداشته چگار کرده اند؟ اصلاً می دانید که معاون مدیریت و برنامه ریزی در اعلام مهمترین معیار الگوی توسعه استان هیچ نظری از استادان توسعه و اقتصاد نخواسته است و تنها با مشورت اساتید همشهری و هم محلی خود که متخصص علوم دامی هستند به این نتیجه رسیده است که الگوی توسعه استان از مسیر فاب انرژی می گذرد و بیچاره همراه با استاندار وقتی به معاونت گمارده شد به لقب دکتر ملقب گشت و رفته رفته باورش شد که واقعاً سواد دکتر را هم دارد.
آری راست گفتید که مسیر توسعه استان از دالان دانشگاه می گذرد ولی کدام استاد و با چه کیفیتی و با چه مقدار صداقت و با چند درصد باور؟ هر دانشگاهی هم که حقیقتاً دانشگاه نیست؟ هست؟
عباسقلی 30 مرداد 1393
آقای نیاز آذری دانشگاهی که در آن کار سیاسی افراط محور انجام میشود و اساتید و دانشجویان صرفا ابزار جریانهای سیاسی هستندچگونه میتواند دالان توسعه استان باشد ؟؟؟ ضمن آنکه متاسفانه شاهد برخی مواضع حرمت شکنانه از سوی بعضی استاد نما ها در رابطه با مقدسات و ارزشهای اسلامی هستیم ، چگونه در این فضای مسموم سیاسی میتوان پیرامون توسعه آنهم از جانب دانشگاه صحبت کرد ؟؟/
نا شناس 31 مرداد 1393
آقاي دانش د وست عزيز! باور كنيد يه جوي درست مي كنند كه هر كي توش بره در اومدنش سخته. شما تصور كن استاندار قبلي بابل بود ؟ موضعگيريهائي كه براي استانداران بومي ميشه باعث شده كه ما هيچوقت نتونيم آدمهاي مدير بومي رو توي استان داشته باشيم و اكثرا از استان فرار مي كنند . همونطوري كه استان تبديل شده بود به كارگاه مدير سازي براي ساير استانها از جمله خراسان. ما بيش از حد داريم به تعصبات شهري دامن ميزنيم . حالا ببينيم سود اين رو استان ميبره يا استانهاي ذيگر. موضعگيريهامون تبعي از ديدگاههاي كوتاه باندي مون ميشه . مثلا نكنه فلاني بيآد و بشه نماينده مجلس پس بايد خرابش بكنم تا بلند نشه . نميدونم چرا حاج عباس رمداني هم دائم به اين موضوعات دامن ميزنه ! بنده خدا از بچه هاي جبهه و جنگ هست و مذهبي ، يه خرده بايد بيشتر به اخلاق رسانه اي توجه بكنه تا استان دچار گسست نشه . باور كنيد اگر يه مدير بهشهري هم بيآد فردا همين رفتار سخيف باهاش ميشه و در مجموع استان ضرر ميكنه .
نا شناس 3 شهريور 1393
من کارمند دانشگاه هستم....
هفتاد درصد اساتید دانشگاه از بند پ و فشار وارد دانشگاه شده اند... و متأسفانه سواد در حد لیسانس را هم ندارند...... متأسفم متأسفم متأسفم.... خدایا کمک کن جامعه اسلامی درست شود!!!!!!!!!!

شما فکر می کنید این آقا که این مقاله را نوشته چقدر سواد دارد.... یا اطرافیانش؟؟؟؟؟؟
ابراهیم 2 شهريور 1393
جناب آقای نیاز ، خیلی سال هاست که از این حرف های قشنگ می زنید و می زنند ، هر وقت تونستید مدیران منتصب در دستگاه های استان و شهرستان ها را بر اساس شایسته سالاری و توانمدی انتخاب کردید. برید دنبال مباحث بعدی
آغاز 2 شهريور 1393
بطن دانشگاه نه دالان . اشتباه ما این است که کار و تولید دانش در کشور در یک راستا نیستند . دهها استاد و دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در استان مشغول به تحصیلند ، اما هنوز کار علمی آنها و پژوهشهای این عزیران برای استان دردی دوا نمی کند وحوزه کار( نظام اداری ) نیز راه گمشده خودش را بدون دانشگاه می رود و تازه اگر هم زمینه ای برای ارتباط پیش بیاید ، از دانشگاه می خواهند به اندازه ای که ما فکر می کنیم ، برای ما نسخه بنویسد.
علی 2 شهريور 1393
با سلام آیا منظور شما همان دانشگاهی است که به جای خبرهای علمی فقط و فقط دارن عکسهای رنگاورنگ حتی از ابتدایی ترین وظیفه خود ثبت می کنند خواهشنا اول خودتونو اصلاح کنید تاثیر در استان پیشکش
ناشناس 4 شهريور 1393
نویسنده باید نخست به این سوال پاسخ دهند که اقوام و خویشان ایشان چگونه مدرک دانشگاهی گرفتن؟؟؟!!!!!یکی از اقوامشان که خطاب دکتر نیز به او دارند اون هم از دانشگاه آزاد!!!! بدون هیچ درس و کلاسو امتحانی!!! چگونه مدرک دکتری گرفتن؟؟؟؟!!!!!آری با پول دادن به اینو آن می شود 100تا مقاله هم نوشت هزارتا کار انجام داد و...!!!! در حالیکه افرادی بسیار عالم تر و سختی کشیده تر از ایشون حتی تو همان روستای ایشان نیز هستند......
بیایید خودمان را گول نزنیم و ابتدا از خود شروع کنیم....اینگونه حرفها دیگر کهنه شده است...شمال نیوز چاپ کن تا نشان دهید که بیطرفید...
پاسخ ها به این نظر
نا شناس 7 شهريور 1393
منظورتان کیه؟اسمش رو ببرید شما رو پیدا و حذف می کند!!!
Abas 4 شهريور 1393
سلام شما که هردو دوره پست داشتی مشاور رسانه ای ریس

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.659 seconds.