.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
هجمه های ادامه دار به رجل سیاسی ؛
سخنان کنایه آمیز آیت الله مصباح خطاب به برخی سیاسیون!

کسانی هستند که می گویند به قیامت ایمان دارند اما در عمل اثرش را نمی بینیم؛ اعتقادات اینها هیچ تأثیری در زندگی شان نداشته بلکه شاید برخی کافران در زندگی اخلاق و رفتار بهتری نسبت آنها داشته باشند.این افراد دغدغه آخرت را ندارند و دغدغه های شان مربوط به امور دنیا است؛ در طول شبانه روز شاید یک بار هم حرف از قیامت نزنند و اگر کسی چیزی در این مورد بگوید تعجب می کنند که اینها چرا به فکر آخرت مردم هستند مگر بیکارند؟
 آیت الله مصباح یزدی در تبیین ویژگی های اهل دنیا، گفت: اینها فقط به فکر خود هستند و اگر خدمتی هم به کسی کنند باز به دنبال کسب منفعت از آن هستند.

به گزارش رسا، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شب گذشته در حسینیه امام خمینی(ره) قم، با بیان این که اهل دنیا به طور طبیعی فرد گرا، لذت گرا و خود محور هستند، اظهار داشت: هر اندازه انسان معتقد به قیامت و آخرت باشد از این لذت های زودگذر بیشتر صرف نظر می کند و بیشتر به دیگران منفعت می رساند؛ زیرا می داند صدها برابرش را در آن دنیا به او خواهند داد.

وی دنیا گرایی را شعبه ای از ماده گرایی دانست و افزود: کسانی هستند که می گویند به قیامت ایمان دارند اما در عمل اثرش را نمی بینیم؛ اعتقادات اینها هیچ تأثیری در زندگی شان نداشته بلکه شاید برخی کافران در زندگی اخلاق و رفتار بهتری نسبت آنها داشته باشند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: این افراد دغدغه آخرت را ندارند و دغدغه های شان مربوط به امور دنیا است؛ در طول  شبانه روز شاید یک بار هم حرف از قیامت نزنند و اگر کسی چیزی در این مورد بگوید تعجب می کنند که اینها چرا به فکر آخرت مردم هستند مگر بیکارند؟

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این که اهل دنیا تنها به فکر منافع خود هستند، گفت: اگر خدمتی هم می کنند برای این است که در جای دیگر جوابش را ببینند یا در انتخابات رأی بیاورند بنابراین خدمت به دیگران را هم برای منافع خودشان انجام می دهند.

مؤمنان دیگران را به خاطر خدا دوست دارند

استاد اخلاق حوزه علمیه قم انگیزه برخی مؤمنان در خدمت رسانی به دیگران را در بدست آوردن ثواب دانست و ابراز داشت: کسانی که مزه محبت خدا را چشیده اند بالاتر از کسب ثواب می اندیشند، اینها خدا را فیاض مهربانی می دانند که رحمتش همه جا را فرا گرفته است بنابراین هر موجودی را جلوه ای از رحمت خدا می دانند، این افراد بندگان خدا را به خاطر این که اثری از محبوب اصلی هستند دوست دارند.

آیت الله مصباح یزدی گفت: مؤمنانی که به این درجه رسیده اند همان گونه که دوست دارند خودشان به تکامل برسند و به بهشت بروند، دیگران را نیز به این مسیر دعوت می کنند زیرا که دلسوز آنها است.

وی با بیان این که شخص مؤمن حتی نمی تواند گرسنگی و تشنه بودن حیوانی را تحمل کند، ابراز داشت: اینها حتی راحتی مورچه را هم می خواهند و با خود می گویند این حیوانات نیز مخلوقات خدا هستند من چه حقی دارم مزاحم آنها شوم.

رییس مؤسسه امام خمینی(ره) به برخی افراط و تفریط هایی که در این زمینه صورت می گیرد اشاره کرد و گفت: در فلسفه هندی بر اساس این تفکر معتقدند که هیچ حیوانی را نباید کشت؛ مانند گاو پرستان که گاوهای ماده را آزاد می گذارند و همه باید به این حیوان احترام بگذارند؛ می گویند حق ندارید گوسفند را بکشید و از گوشتش بخورید.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: این فرقه ها فراموش کرده اند که در نظام الهی هر پدیده ای که می خواهد بوجود آید باید پدیده های قبلی حذف و یا در آن ادغام شوند؛ خدا خواسته برخی موجودات از برخی دیگر استفاده کنند تا کامل تر شوند؛ گوسفند صدها سال هم که باشد هیچ تغییری نمی کند اما انسان اگر زنده بماند می تواند در بعد علمی مانند ابن سینا و به لحاظ ایمانی مانند سلمان شود.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم این امر را قانون خداوند دانست و گفت: خدا خودش فرموده که ما این کار را انجام دهیم اما به نام او باید حیوان را ذبح کنیم یعنی توجه داشته باشیم که خداوند بر ما منت گذاشته و اجازه داده است که از گوشت این حیوان استفاده کنیم.

عملی ارزشمند است که از ایمان سرچشمه گیرد

آیت الله مصباح یزدی با تأکید بر این که باید بینش خود را اصلاح کنیم، بیان داشت: باید با خود بیندیشیم که آیا زندگی ما منحصر به همین بدن و دنیای مادی است یا چیزی به نام«نَفَخْتُ فِیهِ مِنْ رُوحِی»نیز وجود دارد؛ و باید توجه داشت که بین زندگی دنیا و عالم آخرت ارتباطی وجود دارد، در اینجا هرچه بکاریم در آنجا برداشت می کنیم بنابراین باید حداکثر استفاده را از این فرصت ببریم و به کارهای دیگر سرگرم نشویم.

وی با اشاره به آیه«وَ الَّذِینَ کَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ کَسَرَابٍ بِقِیعَةٍ یَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّى إِذَا جَاءَهُ لَمْ یَجِدْهُ شَیْئاً»گفت: اگر ایمان نباشد انسان خیال می کند کارهایی که انجام می دهد بسیار ارزشمند است، ممکن است در این دنیا همه برایش کف و سوت بزنند اما وقتی در آخرت چشم باز کرد می بیند«هَبَاءً مَنْثُوراً»اینها هیچ نیست.

رییس مؤسسه امام خمینی(ره) عملی را مورد قبول و ارزشمند دانست که از ایمان سرچشمه بگیرد و اظهار کرد: بر این اساس باید تلاش کنیم که ابتدا اعتقادات خود را تقویت کنیم و اعمال خود را نیز بر همان مبنا تنظیم کنیم.

بررسی عقاید کمونیست و ناسیونالیست

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری در توضیح دو مکتبی که بر اساس اصالت فردی و اصالت اجتماعی شکل گرفته است، گفت: ناسیونالیست ها منشاء پیدایش جهان آفرینش را ماده می دانند و روندی تکاملی برای همه موجودات زنده از جمله انسان در نظر می گیرند و اعتقاد دارند که همه این ها بر اساس اتفاق رخ داده است.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم افزود: بر این مبنا زندگی انسان محدود به همین عالم مادی دنیا است و با مرگ به پایان می رسد؛ بنابراین نظریه به فکر دیگران بودن توجیه عقلانی ندارد و هرکس باید در پی لذت خود باشد و کاری به دیگران نداشته باشد؛ این بینش فرد گرایی را در جامعه رواج می دهد.

آیت الله مصباح یزدی گفت: برخی فیلسوفان در این مورد بحث می کردند که نمی شود بسیاری از ارزش های انسانی را نادیده گرفت؛ این که کسی حاضر می شود خود را برای نجات دیگران به هلاکت بیندازد و به خاطر خوشی دیگران از راحتی خود بگذرد، کارهای زیبایی هستند؛ این افراد گفتند اصل در ارزش ها، دیگرخواهی است و اصالت را به جامعه دادند.

وی بیان داشت: از دل این تفکر مارکسیست بیرون آمد؛ طبق نظر اینها انسان ها مانند سلول های یک بدن هستند که حیاتشان وابسته به ارتباط و همکاری با یکدیگر است، اصل وجود برای جامعه است و اگر کسی از آن جدا شود مانند عضوی که از پیکر جدا می شود ممکن است تحت شرایطی تا مدت ها زنده بماند اما دیگر ارتباطی با آن جامعه ندارد.

کمونیست ها می گویند افراد سالخورده و از کار افتاده را باید سر به نیست کرد

رییس مؤسسه امام خمینی(ره) در مورد نتایج مختلف حقوقی و اجتماعی که طرفداران این نظریه گرفتند، گفت: اینها می گویند همه افراد باید برای جامعه کار کنند بنابراین اگر کسی به درد جامعه نخورد یا خودش جدا می شود و یا مانند عضوی از بدن با جراحی باید آن را قطع و سر به نیست کرد؛ بر این اساس کمونیست ها بسیاری از سالخوردگان بیمار را به بهانه های مختلف می کشتند.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که پیش از انقلاب حتی در ایران نیز افکار مارکسیتی رواج داشت، گفت: در مدارس برای تمرین انشاء نویسی کتاب های مارکسیتی می آوردند؛ حتی برخی از روحانیون عضو حزب توده شده بودند و از قرآن، روایات و بیشتر از نهج البلاغه برای تبلیغ مارکسیست استفاده می کردند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که اسلام نه فرد گرایی محض و نه اجتماع گرایی محض را قبول ندارد، گفت: برای این که در دام مارکیست ها و ناسیونالیست ها نیفتیم باید به دقت نظرات اسلام در دو حیطه فردی و اجتماعی را مورد بررسی قرار دهیم.

منافع اجتماعی بر منافع شخصی مقدم است

آیت الله مصباح یزدی افزود: بر اساس اندیشه مارکیستی احکام فردی مانند خواندن نماز در نیمه شب اهمیت چندانی ندارد و بیشتر جنبه آداب، رسوم و فرهنگ محلی پیدا می کند چراکه نماز ما نفعی برای دیگران ندارد.

وی با بیان این که اسلام برای هر فرد تکلیف و سرنوشت خاصی در نظر گرفته است با به آیه«وَ کُلُّهُمْ آتِیهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فَرْداً» اشاره کرد و گفت: در آن دنیا از کسی نمی پرسند پدرت کیست بلکه می گویند خودت چه کاره ای و چه کردی؟ در آن دنیا کسی در قبال دیگری مسؤولیتی ندارد و از بس گرفتار هستند که حتی برادرها از یکدیگر فرار می کنند«یَوْمَ یَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِیهِ‌«.

رییس مؤسسه امام خمینی(ره) ادامه داد: از طرف دیگر در احکام و ارزش های اسلام آنقدر به خدمت کردن به دیگران اهمیت قائل شده اند که گاهی خدمت به کسی ثوابش از صدها حج و عمره مقبول بیشتر است؛ در اسلام منفعت جمع مقدم بر منفعت شخص است.

منبع: رسا


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.097 seconds.